Gi brunsneglene kaffe

Forskere fra Hawaii har oppdaget at kaffe tar knekken på snegler.

Gir du sneglen kaffe, er sjansen stor for at du blir kvitt ham. Foto: ARILD ANDERSEN / BIOFORSK
Gir du sneglen kaffe, er sjansen stor for at du blir kvitt ham. Foto: ARILD ANDERSEN / BIOFORSK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mild og fuktig vinter flere steder i landet kan gi en lite populær effekt: Brunsnegler i mengder. Ønsker du å unngå besøk av de slimete skadedyrene, bør du vurdere å invitere dem på litt god, gammeldags traktekaffe.

Forskere fra Hawaii har nemlig oppdaget at kaffe tar knekken på snegler, skriver Moccamaster i en pressemelding.

Begynn så tidlig som mulig: Går du til angrep nå, slipper du snegleinvasjon senere

Kaffe dreper sneglene

Å strø kaffegrut rundt bed eller rundt hagen, som et fysisk hinder for sneglene, har lenge vært et populært kjerringråd mot krekene, men en god kopp svart kaffe skal altså være enda mer effektivt. Og vi advarer like godt først som sist: Det tar knekken på sneglene ved at kaffen gir sneglene ukontrollerte krampetrekninger, som til sist medfører døden.

Robert Hollingsworth og kollegaene ved United States Department of Agricultural Research Service testet egentlig kaffe som en gift mot en froskeart som har blitt innført på Hawaii, da de fant ut at 95 prosent av brusneglene ble drept av en spray som inneholdt to prosent koffein. De bestemte seg for å teste lavere koffeininnhold på kålblader, og det viste seg at selv med en konsentrasjon av koffein så lav som 0,01 prosent ble sneglenes bladspising redusert med en fjerdedel. Til sammenligning inneholder en kopp kaffe fra en kaffeautomat omtrent 0,05 prosent koffein, mens traktekaffe og kokekaffe inneholder noe mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.