- Gi bud per kvadratmeter

BOLIG: Er du redd for at boligen du kjøper i virkeligheten skal være mindre enn det som er oppgitt i taksten? Advokat André Standberg mener du kan forsikre deg ved å gi bud per kvadratmeter.

Kast målebandet - gi heller bud per kvadratmeter, mener advokat. Bilde: Anne Angelshaug.
Kast målebandet - gi heller bud per kvadratmeter, mener advokat. Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer
Publisert

Selv om du kan bevise at boligen du har kjøpt er mindre enn det som er oppgitt i takst, kan du ende opp med null kroner i erstatning. Både meglere og jurister holder fast på en grense på rundt 10 prosent før det kan bli snakk om noen erstatning. I denne artikkelen kan du lese mer om hva som skjer når boligen er mindre enn du trodde.

Kunstig grense

Advokat André Standberg i Advokatfirmaet Tryti mener 10 prosent grensen er kunstig. Og han tror boligkjøpere vil stille sterkere dersom de oppgir kvadratmeterprisen i budet.- Understrek hvor mange kvadratmeter du kjøper, og hva du gir for en kvadratmeter. Du oppgir selvsagt også totalprisen, sier Standberg.

Advokat Standberg mener at en slik presisering i budet vil være til hjelp for kjøper både i en rettssak og i en sak i Klagenemnda for eiendomsmeglere. Klagenemnda for meglere kan pålegge meglere å betale erstatning, men pålegget er ikke rettslig bindende.

Snytt for 14 kvm.

- Har du presisert premissene for budet, har du et krav per kvadratmeter, og ikke bare et skjønnsmessig krav. Når det så hevdes at avvik på under 10 prosent ikke har noen innvirkning på kjøpet, kan du slå i bordet og si at størrelsen selvsagt virker inn i og med at du har gitt bud per kvadratmeter, sier Standberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer