Beise eller male huset:

Gi deg i tide!

Skal du beise eller male huset, men vet ikke helt i hvilken ende du skal starte? Les her!

BEISE ELLER MALE NÅ? Ja, det kan du, dersom vær og temperaturer er ok. Før du starter, må du uansett vaske - og et smart tips er å ta teip-testen før du setter i gang. Dette kan avsløre hva som må gjøres med overflaten før du kan starte med maling eller beising. Les mer om trikset i artikkelen. Video: Berit B. Njarga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren er her, og det kan være fristende å få unna sommerens hus- og hageprosjekter en gang for alle.

Har du lyst til å starte med beising av hus og maling av husveggen allerede nå, er det imidlertid flere ting du bør passe på.

Akkurat hvilke forberedelser du må gjøre, kan en enkel teip-test avsløre.

Og ja, det avhenger selvsagt av hvor i landet du bor og hvordan vær og føreforholdene ser ut der akkurat nå. Som kjent kan det være mye snø og kulde i deler av landet selv om det er sol og bart andre steder.

Noen kan beise nå, men pass tempen!

Både Jotun og Flügger produserer beis, olje og maling for utendørs behandling av treverk, og kjenner dermed godt produktene og vilkårene for at de skal fungere optimalt.

– Det er lurt å passe på at det er god temperatur døgnet gjennom, forteller Egil Holm, teknisk service i Jotun.

Når det kommer til temperatur, sier både Jotun og Flügger at det må være minst fem plussgrader i luften gjennom døgnet.

– I mange tilfeller kan man starte med rengjøring av flatene til en kommende overflatebehandling så snart det ikke er frost. Har vi noen dager med solskinn og tørt vær vil treverk tørke hurtig opp, så det er i realiteten mulighet for at man kan beise eller male allerede nå, under forutsetning av at utendørstemperaturen ikke kommer under fem grader, sier Roger Fridheim, teknisk konsulent i Flügger, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer