Veggedyr

- Gift funker ikke på veggedyr lenger

- Veggedyr er blitt motstandsdyktige mot gift - og det er bakgrunnen til den store eksplosjonen vi har sett lenge, ifølge ekspert.

UBUDNE GJESTER I BAGASJEN? Veggedyr kan bli med deg hjem fra ferie uten at du vet om det. Foto: Dogpoint
UBUDNE GJESTER I BAGASJEN? Veggedyr kan bli med deg hjem fra ferie uten at du vet om det. Foto: Dogpoint Vis mer
Publisert

Dinside har nylig skrevet om det «nye» skadedyret som har hatt en eksplosiv økning i norske hjem: Skjeggkre. Skjeggkreene er ikke farlige verken for mennesker eller hus - men de er definert som skadedyr fordi de skaper ubehag og kan gi psykiske helseplager.

Nå advarer Norsk Hussopp Forsikring om at veggedyr er blitt motstandsdyktige mot gift, i en pressemelding.

Anders Aak, forsker ved avdeling for skadedyrkontroll ved Folkehelseinstituttet (FHI), kan bekrefte dette overfor Dinside - og han poengterer at det også er grunnen for den store økningen av veggedyr man har sett de seinere åra:

- Ja, det har vært slik lenge - og det er også bakgrunnen for den store eksplosjonen av veggedyr vi har sett lenge, sier Aak til Dinside.

Slik bekjempes veggedyrene nå

I motsetning til skjeggkre, som ikke gjør skade på mennesker eller bygning, er veggedyr en parasitt som suger blod fra mennesker - og bittene kan være ganske irriterende.

Veggedyr spres med reisebagasje, transport av brukte møbler, annet innbo og sengetøy. Når veggedyret først har etablert seg i et rom, kan det på egen hånd spre seg til flere rom eller andre leiligheter i samme bygning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer