Skyvedører:

Gir flere fuktskader

Skyvedører med trinnfri adkomst gjør bygg mer tilgjengelige, men de har også ført til flere fuktskader. Nå håper Norgeshus å finne en løsning på problemet ved å samle produsenter, forskere og studenter i et laboratorium.

UTVIKLER NYE LØSNINGER: Norgeshus tar med underleverandører, forskere og studenter for å utvikle løsninger som reduserer fukt fra skyvedører. Foto: SINTEF/NTB
UTVIKLER NYE LØSNINGER: Norgeshus tar med underleverandører, forskere og studenter for å utvikle løsninger som reduserer fukt fra skyvedører. Foto: SINTEF/NTB Vis mer
Publisert

Mange velger å ha skyvedør ut mot terassen eller verandaen sin.

Ikke bare er det praktisk med en dør som ikke smeller opp og igjen av seg selv, men de åpner også skillet mellom ute og inne, slik at rommet føles mye større og får tilført god og frisk luft.

Nå bekrefter forskningsinstituttet Sintef at skyvedører med trinnfri adkomst gjør bygg mer tilgjengelige, men at de også har ført til flere fuktskader.

Vil finne løsning

Derfor håper Norgeshus å finne en løsning på problemet ved å samle produsenter, forskere og studenter i ett laboratorium.

– Felles problemløsning er veldig nyttig og lærerikt for de som er involvert, forteller forskningsleder Lars Gullbrekken i Sintef i en pressemelding.

Typiske årsaker til skadene

– Vår erfaring indikerer at det i den senere tid (2017-2020) er en større andel skader knyttet til takskader på kompakte terrasser, forteller Gullbrekken til DinSide og fortsetter:

– Vår erfaring er at inntrengning av nedbør på grunn av lekkasjer i membranen og svake overganger til terassedører/skyvedører er typiske årsaker til skadene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer