Gir lån til borettslagsboliger

For første gang i historien tilbyr Skandiabanken nå også boliglån til de som eier eller skal kjøpe en borettslagsleilighet.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere har det bare vært eiere av selveierenheter som har kunnet ta opp boliglån i Skandiabanken.

Gir lån til borettslagsboliger


Etterspurt lån

Ifølge Rune Mannseth, leder for boliglån i Skandiabanken, har mange etterspurt lån til borettslagsleiligheter.

Utfordringen for banken har vært at opplysninger om eierforhold på borettslagsleiligheter ikke har vært tilgjengelig elektronisk, som for selveiende boliger.

- Disse opplysningene er fortsatt ikke tilgjengelige elektronisk. Vi vil imidlertid ikke vente lenger, fordi våre kunder tydelig har uttrykt et behov for lån med sikkerhet i borettslagsleiligheter. Derfor tilbyr vi nå lån til borettslagsleiligheter og imøtekommer våre kunders lånebehov, sier Rune Mannseth.

Rask svar

Betingelsene for lån til borettslagsleiligheter blir tilsvarende lån med sikkerhet i selveiet bolig, nemlig 7,20 prosent effektiv rente innenfor 70 prosent av markedsverdi (80 prosent av lånetakst).

Med denne renten ligger Skandiabanken om lag på 10. plass på DinSides prisliste over boliglån - når man sammenligner med de om lag 150 banker som tilbyr boliglån i Norge.

Når kunden har lagt inn nødvendige opplysninger i nettbanken, behandles søknaden automatisk i løpet av få sekunder. Kundene får derfor svar raskt og lånepapirene skrives ut hjemme på kundens egen skriver.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer