Gir millioner til miljøvennlig oppvarming

Økonomisk insentiv til installasjon av strømsparende tiltak.

Det er koselig med peis, men du sparer både penger og miljø på å bytte til en rentbrennende vedovn.  Foto: Colourbox.com
Det er koselig med peis, men du sparer både penger og miljø på å bytte til en rentbrennende vedovn. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enova fortsetter kampen mot miljøfiendtlig oppvarming, og alle husholdninger kan søke om støtte til energisparende oppvarmingstiltak. Dette gjelder både private boliger og borettslag. Bor du i et borettslag eller sameie med felles varmeanlegg, kan du også søke om støtte, men da gjelder litt andre regler.

Mer enn 33.000 har søkt Enova om støtte, og mer enn 10.000 husstander har fått innvilget søknaden, sidenordningen ble etablert høsten 2006. Husstandene som til nå har gjort nytte av ordningen, har investert for 900 mill. i nye oppvarmingsløsninger og inkluderer over 35.700 personer.

Luft-luft, luft-vann, vann-vann? Alt du må vite om varmepumper

Du kan søke om tilskudd til installasjon av følgende:

  • Pelletskamin (20,3 %)
  • Pelletskjele (0,9 %)
  • Sentralt styringssystem for elektriske og/eller vannbårne varmeløsninger (9,1 %)
  • Væske/vann varmepumpe (28,4 %)
  • Luft/vann varmepumpe (41,2 %)
  • Solfanger (0,1 %)*
Tallene i parentes viser fordelingen av installasjonene som hittil har fått tilskudd. Hovedgrunnen til at så få har fått støtte til installasjon av solfanger, er at dette ikke ble innlemmet i støtteordningen før i august 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer