Gir millioner til miljøvennlig oppvarming

Slik får du støtte til borettslag og private boliger.

Det er mye hygge i en god peis, men bytter du til en pelletskamin utnytter du varmen mye bedre. Foto: Colourbox.com
Det er mye hygge i en god peis, men bytter du til en pelletskamin utnytter du varmen mye bedre. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enova fortsetter kampen mot miljøfiendtlig oppvarming, og alle husholdninger kan søke om støtte til energisparende oppvarmingstiltak. Dersom du bor i borettslag eller boligsameie uten felles oppvarming, faller du innunder denne kategorien. Har dere felles varme, kan du skrolle ned til avsnittene som gjelder boligsammenslutninger.

Les også: Deler ut 80 millioner

Ordningen der du kan søke om støtte til energisparende tiltak har eksistert siden 2006. Prosjektansvarlig for støtteordningen, Sverre Heimdal, forteller DinSide at de har fått inn over 27.500 søknader siden ordningen ble etablert. - Av disse har over 25.000 fått tilbud om støtte, og 7.000 har gjennomført.

- Disse prosjektene tar litt tid å gjennomføre, og folk får fra 4 mnd til ett år på å gjennomføre tiltakene, alt ettersom hvilket tiltak de får støtte til.

De fleste har søkt om luft-vann varmepumpe, men det er en bra spredning. 27,3 prosent ønsker vann-vann varmepumpe, rundt 25 prosent vil installere pelletskamin, og 10.7 prosent søker om støtte til strømstyring.

- Det interessante med styringssystem er at det foregår en stor omsetning på utsiden av støtteordningen. Vi regner med at kun 10 prsoent av dem som installerer dette, søker om tilskudd. Vi har opp til nå ment det vil bli feil signal å ta styringssystemer ut av tilskuddsordningen, sier Heimdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer