Test Weber grill termometer

Gir perfekt grillmat - men dessverre mye krangling

En skikkelig vriompeis! Webers supersmarte grilltermometer lover gull og grønne skoger - men sliter med leveransen.

SMART GRILLING? Webers nyeste grilltermometer, Weber connect, skal være så smart at det skal gjøre enhver grill om til en smart-grill - og lover perfekt resultat. Og perfekt blir det - de gangene termometeret faktisk funker som det skal. Foto: Kristin Sørdal
SMART GRILLING? Webers nyeste grilltermometer, Weber connect, skal være så smart at det skal gjøre enhver grill om til en smart-grill - og lover perfekt resultat. Og perfekt blir det - de gangene termometeret faktisk funker som det skal. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Akk, nei. Så skjer det igjen. Produkter som skal gjøre i utgangspunktet enkle jobber - men så skal det blir så smart at det rett og slett ikke fungerer etter intensjonene.

Som dette nye, supersmarte grilltermometeret til Weber.

Vi gledet oss stort til at det skulle komme, hadde grillmenyen klar og så for oss ukevis med saftig, helgrillet kylling, burgere grillet til perfeksjon, indrefileter grillet møre - og ørret grillet akkurat passe kremete.

Og jo da, det skal grilltermometeret ha: Når det virker, virker det fantastisk bra. Grillresultatet kan ikke bli bedre.

Men det hjelper lite når søndagsmiddagen blir ødelagt av eder og galle etter å ha kranglet med oppdateringer og sammenkoblinger som nekter å gjøre som du vil - og den inntil da perfekte søndagen er lagt i grus og erstattet av en tåke med sinne og frustrasjon.

Så mye for den perfekte grillmiddagen.

PRØV IGJEN - OG IGJEN - OG IGJEN: Men det er faktisk grenser for hvor mange ganger vi gidder dette .. Foto: Kristin Sørdal
PRØV IGJEN - OG IGJEN - OG IGJEN: Men det er faktisk grenser for hvor mange ganger vi gidder dette .. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Smartere enn noensinne?

Vi har testet det nyeste grilltermometeret til Weber: «Weber connect» smart grilling hub.

Dette er en av de store nyhetene fra Weber denne grillsesongen, og grilltermometeret ble første gang vist under teknologimessen CES i Las Vegas i januar.

Ifølge reklamen fra produsenten skal det gjøre enhver grill om til en smartgrill og hjelpe deg med å oppnå perfekt grillet mat med en steg-for-steg grillguide.

«Grilling har aldri vært enklere», påstår produsenten.

Herligheten koster 1.400 kroner (veiledende pris fra produsent).

Vi har fra før et iGrill steketermometer fra samme produsent, som vi har gode erfaringer med - og som koster ganske mye mindre: Du får en iGrill mini for rundt 700 kroner.

Så er spørsmålet: Blir grillingen så himla mye enklere med Grill connect?

TO FØLERE: En føler overvåker temperaturen i grillen - og en overvåker temperaturen i maten. Så brukes denne informasjonen til å justere når du kan forvente at maten blir klar. Foto: Kristin Sørdal
TO FØLERE: En føler overvåker temperaturen i grillen - og en overvåker temperaturen i maten. Så brukes denne informasjonen til å justere når du kan forvente at maten blir klar. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Her er termometeret

Weber connect består av en hub - altså en liten «sentral» - og to temperaturfølere. Hub-en må du huske å lade. Den ene føleren er til å stikke i maten og den andre føleren er til å overvåke temperaturen i selve grillen.

Du kobler følerne til hub-en, som så pares med mobilen din når du har installert den tilhørende appen.

Og det er der det hele skjer:

Hub-en styrer informasjonen fra begge følerne og analyserer seg fram til når maten din kommer til å bli ferdig - som du får beskjed om i appen. Der får du også beskjed dersom og når du skal foreta deg noe underveis, som eksempelvis å snu biffen.

BESKJED: Du får beskjed om når du skal snu kjøttet eller andre ting du skal foreta deg, som å fjerne maten fra grillen når den er ferdig. Foto: Kristin Sørdal
BESKJED: Du får beskjed om når du skal snu kjøttet eller andre ting du skal foreta deg, som å fjerne maten fra grillen når den er ferdig. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Du kan koble inntil fire følere til hub-en, så i prinsippet kan den faktisk holde orden på tre forskjellige grillprodukter samtidig.

Appen guider deg trinn-for-trinn

Appen er en stor del av det som inngår i den smarte løsningen:

Der velger du først hva du skal grille; rødt kjøtt, svinekjøtt, lammekjøtt, fjærkre eller fisk - og så velger du hva slags kjøttstykke det er; hel kalkun, kyllingfilet, entrecôte, biff, filet mignon, t-bone steak, eller hva det måtte være.

Når du har valgt hva du skal grille, velger du hvilken føler du vil bruke og så får du tips om hvordan du skal forberede grillingen både hva gjelder temperatur, om du skal grille direkte eller indirekte - og du får se videosnutter av hvordan du best prepper kjøttet eller fisken.

SNU KJØTTET: Og ja, det er perfekt til å snus. Foto: Kristin Sørdal
SNU KJØTTET: Og ja, det er perfekt til å snus. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Når du så trykker på «start grillingen» får du steg for steg-beskrivelser og beskjed om hva du skal gjøre:

Sette i føleren; legge kjøttet på grillen; slappe av i et visst antall minutter - og etterhvert kan du få beskjed om du skal snu maten, dersom det er en type kjøtt eller fisk som skal snus.

Du kan hele tiden følge med på hvilken temperatur der er i kjøttet og i grillen, via appen.

FULL KONTROLL: Appen gir deg full kontroll på hvilken temperatur det er på følerne du har tilkoblet. Den ene er for temperaturen i grillen - og så kan du i tillegg koble til tre følere som kan overvåke maten. Du kan bruke alle følere fra andre Weber-termometer. Det følger med to følere i connect-settet. Foto: Kristin Sørdal
FULL KONTROLL: Appen gir deg full kontroll på hvilken temperatur det er på følerne du har tilkoblet. Den ene er for temperaturen i grillen - og så kan du i tillegg koble til tre følere som kan overvåke maten. Du kan bruke alle følere fra andre Weber-termometer. Det følger med to følere i connect-settet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Når du starter grillingen får du et anslag om hvor lang tid det tar før maten er klar - og så vil hub-en bruke informasjonen fra begge følerne til å beregne hvorvidt denne tiden må justeres underveis.

Dersom du har gitt appen lov til å sende deg varslinger, vil du få beskjed om hvordan det ligger an underveis. Du vil også få beskjed om når maten er klar.

Klar, ferdig, kjør

Installeringen av app og paringen med appen og hub-en innledningsvis fungerer greit. Hub-en kan også settes opp mot Wifi-nettverket for bedre rekkevidde. Også det fungerer greit ved første gangs oppsett. Og det er ikke noe problem med rekkevidden, selv om vi er i motsatt ende av huset.

Og selve grillingen går også til dels bra - og når alt fungerer som det skal så må vi si at det fungerer helt utmerket:

Vi får beskjed hva vi skal gjøre i forkant av grillingen, hvilken temperatur maten skal grilles på og hvor på grillen maten skal ligge. Vi får beskjed om når maten eventuelt må snus. Og det lander meldinger på mobilen om at maten er ferdig.

Og resultatet? Når alt fungerer knirkefritt?

Da er resultatet helt perfekt. Sjelden har vi spist så saftig helgrillet svinefilet eller kylling.

PERFEKT: Når termometeret fungerer, er resultatet perfekt. Foto: Kristin Sørdal
PERFEKT: Når termometeret fungerer, er resultatet perfekt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Men akk, hvor lenge var Adam i paradis …

Så starter problemene:

Appen låser seg. Hub-en må oppdateres til siste programvareoppdatering. Appen får ikke koblet seg opp mot wifi. Appen vil ikke koble seg opp mot hub-en og vi får ingen kontakt med den overhodet.

Og det er få ting som er så irriterende som at teknologien ikke funker når du tidligere på dagen har brukt tid på å sjekket at alt fungerer og er i orden - bare for å oppleve at ingenting fungerer når ettermiddagen er der, biffen ligger på benken og sulten gnager.

Det er ikke da man vil krangle med apper, wifi, paringer og følere. Da vil man faktisk bare legge maten på grillen og kjenne grill-lukta kile.

Konklusjon: Hadde det bare vært perfekt hele tiden

Vi hadde høye forhåpninger, men her synes vi ikke Weber leverer godt nok - i alle fall ikke ennå.

Når det fungerer, fungerer det supert, og maten blir perfekt.

Men ennå er det er dessverre for mye krangling med systemet, til at vi kan gi Weber connect topp skussmål. Vi vil likevel ta høyde for at systemet blir bedre etterhvert som det får luket bort det som kanskje bare er «barnesykdommer».

Terningkast: 4

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer