Gir varmepumpa for dårlig effekt?

I noen tilfeller kan du få pengene tilbake.

Forbrukere har fått erstatning for luft-vann- og bergvarmepumper som er underdimensjonerte for boligens faktiske behov. Foto: ABK Klimaprodukter AS
Forbrukere har fått erstatning for luft-vann- og bergvarmepumper som er underdimensjonerte for boligens faktiske behov. Foto: ABK Klimaprodukter AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Varmepumper anbefales som oppvarming i en rekke hjem, og blir stadig vanligere hjemme hos nordmenn.

DinSide har tidligere skrevet om at mange av varmepumpene som finnes på markedet er av for dårlig kvalitet, ifølge det svenske forsikringsselskapet Folksam.

Nå viser et vedtak fra Forbrukertvistutvalget at om varmepumpa gir for dårlig effekt for ditt hus, vil man i noen tilfeller få pengene tilbake.

>> Pass på hva du avtaler før installering av varmepumpe

Varmepumpa ga for dårlig effekt

Et vedtak fra Forbrukertvistutvalget viser nemlig at et ektepar fikk pengene tilbake etter kjøp og installering av en bergvarmepumpe.

Allerede kort tid etter installering opplevde de at varmepumpeanlegget fungerte dårlig. I motsetning til det som var målet, økte strømforbruket etter å ha tatt i bruk varmepumpa, og de måtte også fyre med ved på de kaldeste dagene.

Dermed reklamerte de på varmepumpa til firmaet fordi de mente anlegget var underdimensjonert for deres bolig. De påpekte og at de før avtaleinngåelsen ble forespeilet en betraktelig reduksjon i strømforbruket. Klagerne ba om å få heve kjøpet, noe firmaet avviste. Dermed gikk saken videre til Forbrukerrådet og Forbrukertvistutvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer