Gjødsel og planering

Vel vet du kanskje hva hagen din trenger, men hva koster det å sette bort jobben?

Publisert
Sist oppdatert

Skal en dømme etter antall treff hos Gule Sider, finnes det cirka 550 anleggsgartnere i Norge. Stort sett er det disse som har kompetanse og utstyr til å hjelpe deg med bokstavelig talt grunnarbeidet.

En hake er likevel at slett ikke alle anleggsgartnerfirmaene jobber med private hager. (Tips: listen blir vesentlig mindre med søkeordet "beskjæring")

Du må ikke absolutt ha et anleggsgartnerfirma til å gjøre jobben for deg. Søker du på gule sider, finner du også firmaer som gjør arbeid i hager, har nødvendig maskineri og utstyr, og samarbeider ved behov med anleggsgartnere. Et eksempel er firmaet Grønt og Vedlikehold, med adresse Oslo.

Fri for 50.000

Mye tyder på at prislappen fort kan bli 50- 100 tusen kroner uten egeninnsats av noe slag

Daglig leder Rune Finsrud anslår at det vil koste en kunde 50- 100.000 kroner pluss moms på 25 prosent og beplantning å sette bort hele jobben med totalrenovering av vår eksempelhage. Vi har sett på kostnadene ved en flat tomt på 500 - 700 kvm, hvor det er lett adkomst for biler, anleggsmaskiner mv. - Et lastebillass med ny jord koster 2500 kroner hos oss. Skal du ha jorden planert ut i tillegg, kommer fort jobben opp i 10.000 kroner, sier Finsrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer