Gjør deg isolert i heimen

På en god måte. Du sparer nemlig penger.

Foto: Produsenten/Dingz.no
Foto: Produsenten/Dingz.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av og til er den kalde skulderen du kjenner hjemme faktisk ikke fra resten av familien, men et tegn på at huset eller leiligheten lekker luft som en ballong i en barnebursdag.

Ingen vil være strømsløsersvinet som må sitte alene i kantina på jobb fordi "det å sløse med strøm på mange måter er som å ta livet av barna dine med en bærepose over hodet", som hun ene fra regnskapsavdelingen sa det. Black & Deckers siste produktlansering kan hjelpe deg.

Spar strøm med dusjometeret

Lyset viser vei. Selv om den heter Thermal Leak Detector, skal den ikke stikkes steder hvor det gjør vondt. Den oppdager rett og slett termiske lekkasjer, som på godt norsk vil si at den bokstavelig talt peker ut de stedene i boligen din som slipper inn uønsket kald luft (eller uønsket varmluft, i den grad det er et problem i Norge).

Begynn med å rette det rød lyset fra apparatet mot en vegg du vet er tett, og sett deretter dette som referansetemperaturen.

Hvis du nå lyser mot en vegg, dør, peis, vinduskarm eller liknende, og fargen på lyset forandrer seg fra rødt til blått, vet du at du har truffet på et litt for kjølig område som trenger isolering. Du kan selv sette terskelen for når lyset skal forandre farge (1, 5 eller 10 grader på den amerikanske versjonen), avhengig av hvor lars monsen-ish du selv mener du er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer