Gjør det selv - spar tusener

Avhengig av take-away-latte? Gjør det selv, og spar 10.000 på to år.

Det er fint med en kaffe i hånden på vei til jobb. Våre beregninger viser at du har spart inn utgiftene til en kaffemaskin innen et år, om du vil gjøre det selv for å kutte på kaffeutgiftene. Og da kan du kanskje spandere på deg en termokopp, slik at kaffen holder seg varm? Foto: iStockphoto.com
Det er fint med en kaffe i hånden på vei til jobb. Våre beregninger viser at du har spart inn utgiftene til en kaffemaskin innen et år, om du vil gjøre det selv for å kutte på kaffeutgiftene. Og da kan du kanskje spandere på deg en termokopp, slik at kaffen holder seg varm? Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstens finanskrise og nyttår med påfølgende mas om nyttårsløfter. Rekk opp hånden alle som har tenkt over hvilke uvaner de har som koster alt for mye penger som de burde kutte ut.

Hvor mye sløser du? Sjekk med DinSides sløsekalkulator.

I dag skal vi se nærmere på en luksusuvane en rekke nordmenn bruker tusener av kroner på hvert år, take-away kaffe, og hvordan du kan spare både tid og penger på å gjøre det selv.

9.400 kroner i året

Denne journalisten klarte å kvitte seg med kjøpekaffe om morgenen-vanen den dagen arbeidsgiver gikk til anskaffelse av en ordentlig kaffemaskin som ga et fullgodt alternativ til kjøpekaffe.

Så i stedet for å bruke 40 kroner hver dag på en stor dobbel latte (ja, det var prisen på nærmeste og beste kaffebar, Java på St. Hanshaugen) i hånden på vei til jobb, drikker jeg nå gratis. Det er det ikke alle som kan gjøre, men våre beregninger viser at du kan spare flere tusen kroner i året - selv ved innkjøp av en relativt dyr maskin.

Nå høres kanskje ikke 40 kroner hver dag så mye ut, men det utgjør 200 kroner i uken. Ganger vi det med antall arbeidsuker (52 minus 5 ukers ferie) får vi 9.400 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer