Gjør-det-selv og spar tusener

I forrige uke viste vi hvordan du, ved hjelp av en profesjonell boligstyler, kan gjøre boligen din mer attraktiv på markedet. At fagfolk kan hjelpe, er hevet over enhver tvil, men noen ganger kan du, ved hjelp av noen enkle triks gjøre jobben like godt selv. Her er ekspertenes tips.

Publisert
Sist oppdatert

Du skal selge bolig, og vil gjerne få solgt den raskest mulig, til best mulig pris.

Boligstylerne er eiendomsmeglernes beste våpen, men selv om du kan tjene inn det det koster å ansette hjelp til å fikse opp leiligheten din, vet de fleste som har vært gjennom en slik prosess at hver eneste krone kommer godt med. Ansetter du en boligstyler, må du regne med å legge fra 2.000 kroner for et par timers råd og tips til flere titusener om du vil at hele jobben skal gjøres for deg.

Gode råd er ikke alltid dyre

Du trenger ikke være noen Nikki Butenschön for å fikse opp leiligheten din i en fei. Vi har snakket med interiørdesigner Nora Aartun om hvordan du, med noen få enkle grep, kan gjøre boligen din mer attraktiv før visning - uten å måtte betale noen for det.

BILDESPESIAL: Selvgjort og velgjort.

Her kan du se bilder fra en leilighet stylet av eierne før salg. (For ordens skyld: Ingen av dem jobbet i verken bolig-, interiør- eller designbransjen).

Lys:

Jo lysere og luftigere, jo bedre. Lyse rom ser større ut enn mørke.

  • Sørg for god belysning, spesielt om visningene holdes når det er mørkt ute.
  • Ta gjerne vekk gardiner for å slippe solen til. Er utsikten mindre heldig, kan du erstatte tunge mørke gardiner med tynne hvite gardiner, slik at utsikten stenges ute, mens lyset slippes inn.
  • Vask vinduer - det gjør underverker.
  • Er leiligheten malt i mørke farger, kan det lønne seg å male over med en lysere farge. Du kan tjene mye på denne enkle formen for optisk illusjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer