Oppbevare drikkeglass

Gjør du denne glass-tabben?

Hvordan skal glassene egentlig stå i skapet? Vi «legger den død» en gang for alle.

GLASS: Skal du vaske glass i oppvaskmaskin, bør du følge disse rådene. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Mange velger å oppbevare drikkeglass opp ned i skapet for å unngå at støvet legger seg i bunnen. Men visste du at dette kan ødelegge glassene?

Her forteller ekspertene hvorfor, og hvordan du egentlig skal ta vare på vannglassene dine.

- Skaper glasspest

Drikkeglass skal tåle kontakt med de fleste kjemikalier, men dersom de oppbevares på feil måte i kjøkkenskapet, vil dette på sikt skade glassene.

- Glass har dårlig hydrolytisk resistens, det betyr at de ikke tåler fuktighet spesielt godt. Glass skal derfor ikke settes opp ned i skapet, da dette fanger fuktighet inne i klokken, forteller Sofia Sandblom ved Porsgrunds Porselænsfabrik.

Høy luftfuktighet gir større sjanse for glasskorrosjon, også kalt glasspest:

- Det som da skjer, er at glassene dine får et hvitt belegg som kan ligne på en hinne med melk. Dette kan også oppstå dersom skapet du oppbevarer glassene i står inntil en vegg med fukt, eller om det generelt sett er høy luftfuktighet der du bor, sier Sandblom.

Når glassene korroderer har det blitt mikroskopiske hull og rifter i glasset og dermed kommer altså det hvite belegget. Riper i glasset kan også fremskynde korrosjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.