Du er ikke alene om du spiser mer egg i påsken enn til vanlig.
Ifølge Opplysningskontoret for egg og kjøtt, spiser hver nordmann i gjennomsnitt cirka 13,1 kilo egg i året, noe som tilsvarer drøyt 200 egg per person per år.
Og i påsken dobles forbruket av egg:
Fra et gjennomsnitt på et halvt egg per dag spiser vi ett egg hver dag i påskeuka, fra skjærtorsdag til 2. påskedag.
Totalt spiser nordmenn 26 millioner egg i løpet av de fem påskedagene.
Men hvordan koker du eggene dine? Damper du dem? Koker du dem i kjele? Eller koker du dem i eggkoker?
En svensk test avslører hva som er den beste måten å koke egg på:
Eggkoker er best!
Svenske Energimyndigheten har testet hvilken måte å koke egg på som er den mest energismarte.
De har målt energibruket ved flere ulike metoder: eggkoker, kokt i kjele på keramikktopp med og uten lokk - og kokt i kjele på induksjonstopp med og uten lokk.
Konklusjonen er klar:
– Testresultatet viser at eggkokeren er overlegent mer energismart enn de andre måtene. Og koker man egget i en kasserolle, er det viktig å bruke lokk, sier Ileana Hagelin ved Energimyndighetens Testlab.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger