Gjør grillen klar for sesongen

Grillen blir ikke klar helt av seg selv. Men med et par triks, blir jobben mye lettere.

GAMMEL SKITT: Heldigvis er det enkelt å fjerne, men det er viktigere å sjekke at alt er i orden før du tar den i bruk. Foto: STINE OKKELMO
GAMMEL SKITT: Heldigvis er det enkelt å fjerne, men det er viktigere å sjekke at alt er i orden før du tar den i bruk. Foto: STINE OKKELMO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du orden på alt, rengjorde du grillen etter du brukte den sist, men det er dessverre ofte man blir møtt av synet over.

Fastbrente, delvis forkullede matrester er ikke et lekkert syn, og ikke alltid enkelt å kaste seg over.

Det er likevel én ting som er viktigere, spesielt om du har gassgrill: Sjekk at grillen er i forsvarlig stand.

Gassgrillens problemområder

Gassgrill er ikke farlig i bruk, om du bare tar et par forholdsregler. Sarte punkter er koblinger, slangen og selve gassblussene.

Et av de største problemområdene med griller er gasslangen. Den er laget i gummi, som kan sprekke opp etter noen års bruk, og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler å bytte slangen minst annenhvert år.

Er du usikker på hvor gammel slangen din er, er det heldigvis lett å sjekke: Den er datostemplet. Som du kan se på bildet til høyre, er den merket med produksjonsår, og kvartal. For eksempel betyr 4Q/12 at slangen er produsert senhøsten 2012, og snart er moden for utskiftning.

Hvor lenge slangen holder, er også avhengig av hvordan du oppbevarer grillen. Står den alltid under tak, beskyttet for vær og vind, holder den sannsynligvis lenger enn om den står ute i sol, regn og snø, hele året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer