Gjør håndvasken billigere

Den nye klimakranen er skånsom både mot miljøet og strømregninga.

Bytter du ut tre av de vanlige kranene med Nautic klimakran, vil husholdningen, ifølge leverandøren,  kunne redusere energiforbruket til oppvarming av vann med 40 prosent.   Foto: Colourbox
Bytter du ut tre av de vanlige kranene med Nautic klimakran, vil husholdningen, ifølge leverandøren, kunne redusere energiforbruket til oppvarming av vann med 40 prosent. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med sparedusjen allerede godt etablert på markedet, lanserer Gustavsberg klimakranen Nautic, som skal hjelpe deg å redusere stømregninga ytterligere.

Bedre miljø

- Vannsparingsteknologi er godt kjent blant nordmenn, kanskje mest for de ulike modellene av sparedusjer som finnes på markedet, men energisparingsteknologi – det er noe helt nytt, sier Bjørn Fredricson, country manager for Villeroy & Boch Norge AS og forklarer;- Tanken bak innovasjonen er enkel, men god. Blandebatteriets utgangsposisjon gir varmt nok vann til oppvask og håndvask. Om man skal ha makstemperert vann, må blandebatteriets arm føres helt ut til venstre. Om man slipper armen, så glir den tilbake til utgangsposisjonen. På den måten lar man ikke glohett vann renne lenger enn nødvendig, og dermed sparer man energi til oppvarming.

- Det er nettopp slike innovasjoner som Nautic som gjør det mulig for vanlige mennesker å bidra til å bedre miljøet vårt, forsetter Fredricson.

Les også: Dusjer du deg til fant?

Mye å spare

Et Nautic servantbatteri koster rundt 850 kroner og reduserer energiforbruket med 400-500 kWh i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer