Gjør hus og hage klart for høsten

Dette må du huske på før snøen kommer.

ER DU KLAR? Høsten er her. Da er det smart klargjøre både hus og hage før vinteren setter inn for fullt. Foto: Colourbox
ER DU KLAR? Høsten er her. Da er det smart klargjøre både hus og hage før vinteren setter inn for fullt. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

Høstfargene er på plass, og vi merker et annet drag i luften. Tiden er inne for å begynne forberedelsene til den kalde årstiden.

De som er så heldige å ha hus og hage og er glad i aktivitet har ekstra mye å glede seg over i denne perioden. Vi har satt opp de viktigste punktene. Vi deler inn i hus, hage og redskaper.

Er huset rustet til høststormer og regn?

Hva med overflatene?Så lenge det fremdeles er noenlunde fine temperaturer, er det ingen ting i vei for å beise eller male huset. Kanskje du kom halvveis i sommer, men ble forhindret av lange perioder med regn? En ekstra innsats med gode hjelpere gjør deg kanskje ferdig i løpet av en helg. Leier du en lift og bruker godt maleverktøy går jobben raskt unna.

Leier du lift eller har satt opp stillas, kan det være gunstig å skifte ut bord og beslag i samme slengen. Panelbord på sydsiden av hus har en tendens til å tørke ut og sprekke når de får noen år på baken.

Hva med tak og takrenner?Taket er avgjørende for at huset skal være beboelig, er ikke taket i orden får også resten av huset alvorlige skader.

Sjekk at alle taksteiner ligger som de skal, at underpappen ikke har sprekker, at beslag rundt piper og ventiler ikke har skader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer