Gjør huset mer verdt

Er huset ditt litt for lite, kan det være økonomisk lønnsomt å bygge på.

Publisert
Sist oppdatert

Har du et mindre hus du kan bygge på?

Trange 140 kvadrat-meter som bli til luftige 180 kan lønne seg i salgsøyemed. Å bygge på er i de aller fleste tilfeller en god investering, spesielt om du bor i et område med høye kvadratmeter-priser.

Nye drømmehus anno 2007

Byggekostnaden

- Skal det bygges på en eksisterende bolig, bør man være oppmerksom på at dette kan være vanskeligere enn å bygge helt nytt, sier daglig leder og arkitekt i Askim/Lantto Arkitekter, Lars Lantto, og legger til:

- Men en vanlig byggekostnad vil nok ligge på cirka 18.000 kroner per kvadratmeter. I tillegg til dette kommer da kostnader knyttet til arkitekttegninger på rundt 40.000 kroner, sier han.

Totalt vil dette gi en "gjennomsnittlig" kvadratmeterpris på cirka 19.000 kroner, om man altså forutsetter et tilbygg på 40 kvadratmeter.

Ifølge Lantto vil denne kvadratmeterprisen selvsagt variere avhengig av tomtens beskaffenhet, fundamentet, og om tilbygget bare skal inneholde stue og soverom, eller om det er mer kompliserte rom, som bad eller kjøkken, som er dyrere å bygge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer