Ikea

Gjør monteringen enklere

Har du irritert deg over vanskelig montering og demontering av møbler? Ikeas monteringsfester kommer til flere produkter.

IKEA: Den svenske møbelgiganten innfører monteringssystemet «wedge dowel» på flere serier. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
IKEA: Den svenske møbelgiganten innfører monteringssystemet «wedge dowel» på flere serier. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan se ut til at flere at Ikeas nye produkter framover kan få et enklere monteringssystem enn tidligere.

Systemet ble først introdusert i 2016 på bordet «Lisabo» med sin festemekanisme uten bruk av skruer, bolter, skrutrekkene eller unbrakonøkler.

Vi kom over tipset om å bruke sitronsaft og olivenolje til å fjerne tøffe flekker fra tremøbler. Det skal også fungere som en mild polering for å gjøre møbelet blankt og fint. Vis mer

Blant annet hyllesystemet «Platsa» bruker denne typen montering.

- Festene på Platsa kalles «wedge dowel system» og gjør monteringen av produktet enklere, sier Dan Sandmoen, pressevakt i Ikea Norge til DinSide.

Det har tidligere vært vanskelig å demontere Ikea-møbler uten å skade det i festene. Dette systemet fjerner det problemet, ifølge produsenten.

- Delene til produktet kan enkelt klikkes på plass uten bruk av verktøy, men også enkelt demonteres uten å skade produktet.

Ikea-bordet Lisabo bruker wedge dowel-systemet. Foto: Ikea
Ikea-bordet Lisabo bruker wedge dowel-systemet. Foto: Ikea Vis mer

Flere serier har også fått disse festene.

- De samme festene finner man på skapserien «Eket», og Ikea ser på muligheten til å bruke dette systemet på flere produkter i fremtiden, sier Sandmoen og legger til:

- Vi har også bærekraft i tankene da dette systemet krever færre deler for å sette sammen produktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer