Gjør oppussing lønnsom

Før du pusser opp, bør du sjekke hvilke typer som lønner seg - og hvilke som er de rene tapsprosjektene.

Publisert
Sist oppdatert

Har du en pott med penger som du ønsker å bruke på oppussing, er det ikke likegyldig om du lager luksusbad eller pusser opp kjelleren.

I alle fall dersom du er opptatt av å gjøre en god investering samtidig.

Ute på landet

DinSide har sjekket hva man kan forvente å få igjen for ulike oppussingstyper. Nå avhenger lønnsomheten naturligvis også av andre forhold, for eksempel om du bor i en attraktiv storby eller langt ute på landet.

Ifølge takstmann Bjørg Strømmen kan man for overskuelighetens skyld dele lønnsomhets-effekten opp i to:

Om du bor i en kostbar enebolig (evt. luksusleilighet kontra ordinær OBOS-leilighet), kan også gjelde en enkel bolig, men med særlig god beliggenhet nær storby.

Om du bor i en rimelig eller ordinær enebolig eller tilsvarende leilighet - eller om boligen ligger lite sentralt til. Kan også gjelde en bolig nær en storby hvis den ligger dårlig til (for eksempel i et trafikkutsatt strøk).

- Det er verdt å nevne at man generelt lettere får igjen for påkostninger i et stigende marked, enn i et fallende marked, sier Bjørg Strømmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer