Googles nye AR-søk

Gjør stua til en dyrepark

Har du noen gang lurt på hvordan en tiger ville sett ut i stua di? Denne funksjonen fra Google lar deg prøve.

DYR I HUSET: Nå kan du studere ville dyr på nært hold - i din egen stue! Video: Bernhard Moe Nyquist Vis mer
Publisert

Google annonserte i fjor at de ønsket å implementere forskjellige AR-funksjoner i søkemotoren deres. Tidligere har Dinside skrevet om både AR-linser og -briller, men denne gangen er alt du trenger en smarttelefon.

De fleste telefoner med Android eller iOS støtter funksjonen. Alle Android 7.0 eller høyere, og telefoner eller nettbrett med iOS 11.0 eller høyere skal være kompatible.

Funksjonen som nå er tilgjengelig skal gjøre det lettere å lære om dyr, siden det er enklere å forstå det du ser foran deg, istedenfor å lese om det.

Lett tilgjengelig

Funksjonen er ikke vanskelig å finne, du må bare google de riktige dyrene på mobilen. For eksempel om du søker på «hai», vil det dukke opp en animert hai øverst i søket. Deretter trykker du på «Se i 3D»:

Her starter prosessen om å få en digital hai inn i stua. Foto: skjermdump
Her starter prosessen om å få en digital hai inn i stua. Foto: skjermdump Vis mer

Blant de andre dyrene du kan søke på er pinnsvin, alligator, kongepyton-slange, brunbjørn, katt, gepard, hjort, fem forskjellige hunderaser, and, ørn, keiserpingvin, panda, geit, hest, leopard, løve, blekksprut og mange fler.

Neste steg innebærer å la Google forstå overflatene i rommet du befinner deg i, før du kan slippe dyret ditt løs.

Når du kalibrerer programmet får du også muligheten til bare å se dyret med blank bakgrunn, men dette er en prosess du må gjennom om du vil bruke AR-funksjonen. Foto: Bernhard Moe Nyquist/skjermdump
Når du kalibrerer programmet får du også muligheten til bare å se dyret med blank bakgrunn, men dette er en prosess du må gjennom om du vil bruke AR-funksjonen. Foto: Bernhard Moe Nyquist/skjermdump Vis mer

Dette innebærer å bevege telefonen du bruker på forskjellige måter og i forskjellige vinkler, slik at Google kan lage en så presis som mulig fremstilling av beistet du vil ha foran deg.

Så er det bare å slippe villdyret løs, her er noen av våre nye «kjæledyr» ...

Foto: Bernhard Moe Nyquist
Foto: Bernhard Moe Nyquist Vis mer
Foto: Bernhard Moe Nyquist
Foto: Bernhard Moe Nyquist Vis mer
«Pss pss..» Foto: Bernhard Moe Nyquist
«Pss pss..» Foto: Bernhard Moe Nyquist Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer