Glassene med knusegaranti

Glassene kan knuse, men kommer likevel med garanti.

De nye Odyssé-glassene våre tåler en fest. Og gjør de ikke det, får vi nye. Foto: Hadeland
De nye Odyssé-glassene våre tåler en fest. Og gjør de ikke det, får vi nye. Foto: Hadeland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøper du glass i Odyssé-serien fra Hadeland er det viktig at du tar vare på kvitteringen. For de kommer med knusegaranti.

Betyr det at de er uknuselige?

Får nytt om det knuser

- Glassene kan jo selvsagt knuse, men knuser du dem, kan du bare ta med deg stett og evt store glassbiter tilbake til butikken, så får du et nytt, sier Linda Brua, markedskoordinator i Hadeland Glass til DinSide.

Hun forteller at garantien i utgangspunktet kun var ment å gjelde for glass kjøpt det året de lanserte glassene (2007), men at den har blitt utvidet, og gjelder fortsatt. Det er kun glass i serien Odyssé som har denne knusegarantien. Glassene er ment å kunne brukes både av private og i restaurantbransjen, og det stilles derfor ekstra store krav til holdbarhet.

Når ulykken er ute med arvegodset: Her får du kjøpt nytt av utgåtte serier

- Det er brukt en annen type glassmasse i produksjonen av Odyssé i forhold til produksjonen av våre øvrige produkter. Glassmassen som er brukt i Odysséglassene tåler mer, er mer holdbar og mindre utsatt for slitasje. Dette har med sammensetningen i glassmassen å gjøre, sier Brua.

- Ettersom glassmassen er av slik høy kvalitet, skal det veldig mye til å knuse et Odysséglass, og vi valgte derfor å innføre en knuseerstatningsgaranti sammen med glassene. De som har vært uheldige å knuse et glass, får et nytt glass hvis de har med seg kvittering og foten av det knuste glasset til en forhandler som fører Odyssé.

Full forvirring om garanti og reklamasjon: Og hvor lenge skal egentlig en kaffetrakter vare?

Hvor lenge varer garantien?

Ifølge Anne Aanesen Carlsen, markedssjef i Christiania Glasmagasin som selger glassene, er det ikke noen grense for hvor lenge knusegarantien gjelder - når du først har fått den. Den følger altså glassene. Det som er avgjørende er om du får knusegaranti når du kjøper glassene.

- Knusegarantien gjelder foreløpig på glass som selges ut året (2009), men Hadeland har signalisert at de vil utvide den til også å gjelde neste år, sier hun til DinSide.

Carlsen kjenner heller ikke til at det er noen andre varer som har en slik knusegaranti.

Vet du om noen flere produkter med en slik garanti? Tips oss og andre i debatten lenger ned.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer