Glasset påvirker drikkemønsteret

Det hevder ihvertfall forskere ved Bristol-universitetet i England. Men hvorfor er det slik?

ULIK FORM - ULIKT FORBRUK? Det mener ihvertfall britiske forskere ved Universitetet i Bristol. Foto: All Over Press / Panthermedia
ULIK FORM - ULIKT FORBRUK? Det mener ihvertfall britiske forskere ved Universitetet i Bristol. Foto: All Over Press / Panthermedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At det vil være en forskjell på å drikke øl fra et vanlig ølglass, og på å drikke øl fra en skål som vanligvis brukes til suppe, sier seg nesten selv. Drikkekomforten blir ikke helt den samme med en suppeskål, spesielt ikke hvis noen tvinger deg til å bruke skje.

Forskere ved avdeling for eksperimentell psykologi ved Universitetet i Bristol har ikke brukt noen suppeskål, men de har gjennom et par ulike eksperimenter kommet fram til at formen på øl-glasset ser ut til å ha mer å si for alkoholinntaket enn en kanskje skulle tro.

Smart stabletriks: Slik unngår du at glassene sitter fast i hverandre

Nesten dobbelt så fort

En gruppe på 160 mennesker i alderen 18 til 40 år ble hentet inn til forsøket. Ingen av dem skal tidligere ha hatt problemer med alkohol. I forsøket ble de bedt om å drikke enten et glass pils eller et glass med alkoholfri leskedrikk. Deltakerne ble også bedt om enten å drikke fra et "vanlig" ølglass med rette kanter, eller et ølglass med kurver, det vil si at det er smalere nær bunnen enn toppen.

Resultatene viser at de som drakk pils fra glasset med kurver drakk denne nesten dobbelt så fort som de som drakk pilsen fra glasset med rette kanter. De som valgte den alkoholfri drikken drakk like raskt enten det var fra det ene eller det andre glasset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer