Glemmer brannsikkerheten

Unngå brann med disse grillvettreglene

TENK SIKKERHET: Grillingen kan fort snu fra glede til sorg, hvis du ikke tar enkle forholdsregler. Foto: Colourbox.com
TENK SIKKERHET: Grillingen kan fort snu fra glede til sorg, hvis du ikke tar enkle forholdsregler. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn elsker å grille, og mange ser på sommeren som en eneste lang grillsesong. Dessverre er det også mange som glemmer å tenke på brannsikkerheten under grillingen, noe man spesielt ser ved bruk av engangsgriller.

- Veldig mange setter engangsgrillen rett på bakken. Er bakken tørr, kan det fort oppstå brann, sier Tor Erik Skaar, informasjonsrådgiver i Norsk brannvernforening.

En annen typisk tabbe ved bruk av engangsgrill, er at man ikke slokker den godt nok før den kastes.

- Har man med en flaske vann er det fort gjort å slokke grillen, før man kaster den. Da unngår man at det tar fyr i søppelbøtta, sier Skaar.

Dropp grillgaffelen!

Andre brannfarlige gjengangere

Tor Erik Skaar i Brannvernforeningen råder også folk som griller hjemme med kullgrill om å være forsiktige, spesielt med bruken av tennvæske.

- Noen bruker voldsomme mengder tennvæske, og står grillen innunder et tak eller for nært en husvegg, kan det være fort gjort at det oppstår brann, sier Skaar, som også anbefaler alle som skal grille med barn eller hund i nærheten om å vise ekstra varsomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer