Rengjøring av kjøkkenvifte

Glemmer du å vaske denne?

I verste fall kan det oppstå brann.

KJØKKENVIFTA: Kjøkkenvifta bør rengjøres regelmessig, i videoen viser vi deg hvordan du gjør det. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Filteret i kjøkkenvifta må vaskes jevnlig - både for å ivareta effekten og for brannsikkerhet.

Det er stor forskjell på filtrene, men det anbefales at de vaskes i oppvaskmaskin og gjerne på 65 grader. Det bør være minst 60 grader så man får fjernet fett fra filteret, forteller Hans Christian Williamsen, salgssjef for kjøkken i Miele til Dinside.

- Generelt bør man sjekke bruksanvisningen for å se hvordan filteret bør vaskes, men de aller fleste filtre kan vaskes i oppvaskmaskinen, sier han.

- Uansett er det en fordel at alle filter får ligge og tørke litt, enten på kjøkkenbenken eller i ovnen. I disse energisparings-tider vil jeg nok anbefale å tørke utenfor ovnen, fortsetter Williamsen.

Videre forteller han at det i verste fall kan oppstå brann om filteret og ventilator er fullt av fett, og at det også er viktig at hele ventilatoren blir rengjort godt for å redusere brannfaren.

Det er flere ting på kjøkkenet man kanskje glemmer å vaske, blant annet oppvaskmaskin-filteret:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer