Glemmer helse og miljø når vi pusser opp

Bare to av ti tenker på miljø og inneklima når de pusser opp.

De nye miljøvennlige malingene som NAAF har godkjent skal være så milde at barn trygt kan male med dem.  Foto: Beckers
De nye miljøvennlige malingene som NAAF har godkjent skal være så milde at barn trygt kan male med dem. Foto: Beckers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at ordinær interiørmaling har dokumenterte skadeeffekter på både miljø, inneklima og mennesker, er det kun to av ti som bevisst velger miljømerket maling. Dette viser en undersøkelse gjennomført av InFact på vegne av malingsprodusenten Beckers.

Ny miljømaling fra Jotun

Kvinner tenker hakket mer på miljøet enn menn, 25 prosent av de spurte kvinnene oppgir at det er svært viktig å velge miljømerket eller vannløselig maling, mens 19 prosent av de spurte mennene synes dette er en viktig faktor når de skal handle maling.

Gruppen over 40 er langt mer miljøbevisste enn aldersgruppen 25-29. Og nordmenn generelt må se seg slått ned i støvlene på miljøfronten av vårt naboland: I en tilsvarende undersøkelse i Sverige i fjor, svarte mer enn halvparten at de ville velge miljøvennlig maling neste gang de skulle pusse opp.

Skal du male? Hvilken glansgrad bør du velge?

Kvalitetsforskjeller?

Mange tror feilaktig at såkalt oljemaling er mer slitesterk og resistent mot mugg, alger, vær og vind. Snarere tvert imot. Arylmaling er mer motstandsdyktig mot ytre påvirkning, og holder også fargen bedre, da den ikke på samme måte som den tradisjonelle oljemalingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer