Glemte du å lese av strømmen 1. januar?

Det er ikke for sent.

Det var kanskje ikke å lese av strømmen som sto øverst på prioriteringslisten 1. januar?  Foto: Colourbox.com
Det var kanskje ikke å lese av strømmen som sto øverst på prioriteringslisten 1. januar? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du hadde kanskje andre ting å tenke på, 1. januar, enn hva strømmåleren din viste? Da er du nok ikke den eneste. - Men det er ennå ikke for sent, bedyrer Trine Prestsveen Gaustad, markedssjef i Ustekveikja Energi, til DinSide.

Det er heller ikke farlig om du melder inn noen dager for sent, men du bør gjøre det nå i stedet for å vente til neste gang.

- Det som er viktig er å periodisere forbruket i forhold til den prisperioden som har vært, slik at du får en riktig strømregning, sier Gaustad.

Finn billigste strømabonnement med vår strømkalkulator

For mens vi venter på at de smarte, automatiske strømmålerne skal rulles ut i hele landet, innen 2017, slik at man betaler for nøyaktig den strømmen man bruker, vil strømselskapene stipulere forbruket ditt utifra et standard forbruksmønster, jevnt fordelt over hele perioden.

Er prisen lik i hele perioden, så spiller det ingen rolle. Men om prisen er 20 øre i desember og 70 øre i januar, og du er bortreist to uker i januar, vil du ikke merke dette på strømregningen. Du vil heller ikke få glede av eventuelle sparetiltak når prisene går opp eller det er kaldt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer