God bildekvalitet og enkel i bruk

Billedkvaliteten er det lite å si på, og Atecen er nesten idiotsikker enkel i bruk. Men de store finessene får du ikke.

Publisert
Sist oppdatert
God bildekvalitet og enkel i bruk
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Hadde du satt denne 20-tommeren ved siden av klassens beste LCD-skjermer, ville du nok sett at bildet ikke er fullt så skarpt. Det skulle da også bare mangle, ettersom den er rundt 25.000 kroner billigere.

Til sitt bruk er det likevel ingen tvil: Dette holder i massevis.

Idiotsikker

Vil du justere på bildet får du valget mellom å øke eller senke kontrasten, lysstyrken, skarpheten og fargene. Etter vår oppfatning holder det i massevis, selv brukte vi kun fabrikkinnstillingene.

All justering er forøvrig meget enkelt å utføre, du følger kun anvisningene du får via onscreen-menyene. Den medfølgende bruksanvisnigen er på engelsk og er også enkel å forstå. Selve onscreen-menyene er på engelsk, tysk eller italiensk.

Tekst-TV – og andre finesser

God bildekvalitet og enkel i bruk
God bildekvalitet og enkel i bruk
God bildekvalitet og enkel i bruk


Tekst-TVen fungerer greit, men du må regne med litt venting om du skal bla i undermenyene. Vi noterer også at TVen mangler split-screen og bilde-i-bilde-mulighet.

Prisen tatt i betraktning er ikke det noen overraskelse.

TVen har imidlertid sleep-funksjon, slik at du den slår seg av automatisk etter en viss oppgitt tid, tidsintervallene er 30, 60, 90, 120, 150, eller 180 minutter.

Skulle fjernkontrollen gå tom for batterier kan du også styre TVen fra panelet på TVens høyreside.

Betraktningsvinkel

Størrelsen gjør denne TVen ekstremt plasseringsvennlig. Vi har heller ikke noe særlig å utsette på betraktningsvinkelen på denne LCD-TVen, de oppgitte dataene er 140 grader horisontalt og 120 grader vertikalt.

Legg merke til at TV-skjermen kan tiltes bakover med opp til 30 grader. Den kan imidlertid ikke vris fra side til side uten at foten også følger med. Vi tipper likevel at de fleste vil henge denne modellen på veggen, husk at du i så fall må kjøpe et veggstativ i tillegg.

Praktisk deksel

Alle tilkoplingene gjøres på baksiden av TVen, og alle punktene er skjult bak et deksel som du kan vippe fram når du kobler til ledningene. Dette er praktisk for å skjule kabelrotet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer