God på Xbox, men tja på PC

Det var en fryd å spille Xbox på denne TVen, fargene var flotte og detaljene mange. Men det er PC-bildet som er denne TVens svakhet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har hatt mye moro med Xbox på denne TVen, og for ivrige konsollspillere og PC-brukere er det et pluss at TVen har flere funksjoner som beskytter skjermen mot innbrenning. I tillegg til de mer vanlige skjermrenserne, kan du blant annet aktivere en funksjon som minsker kontrastnivået i bildehjørnene.

Dette er momenter som gir pluss hos oss.

Alis-display

42PD7200 bruker altså Hitachis velkjente ALIS-panel på 1024/1024 (Alternate Lighting of Surfaces). Alis-displayet fungerer ved at man vekselvis utnytter områdene mellom de horisontale bildeelektrodene, for slik å doble oppløsningen. At like og ulike linjer tennes vekselvis kan delvis sammenliknes med interlaceteknologien i vanlige bilderørsTVer. En viktig forskjell er likevel at alle punktene i delbildet tennes samtidig på et Alis-panel, mens de på billedrørsTVer tennes suksessivt fra øverste venstre hjørne til nedre høyre - ettersom elektronstrålen sveiper over bildet. Dette gir deg som TV-titter inntrykk av at bildet er tilnærmet flimmerfritt.

Etter vår oppfatning fungerer dette meget bra til video, vi har sett denne TVen demonstrert med HDTV-signaler fra en D-VHS-spiller, og det er ingen tvil i vår bok at TVen gjør en god jobb her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.