Godterinyheter til påskeegget

Se hva som får terningkast seks - og hva du kanskje helst kan droppe ...

GODTERIER TIL TERNINGKAST SEKS: Oreo-sjokoladen og Anthon Bergs mørke sjokolade med chili, får terningkast seks når vi har smakstestet nyhetene i godterihyllene. Foto: KRISTIN SØRDAL
GODTERIER TIL TERNINGKAST SEKS: Oreo-sjokoladen og Anthon Bergs mørke sjokolade med chili, får terningkast seks når vi har smakstestet nyhetene i godterihyllene. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påsken står for dør, og selv om det kun er 47 prosent av oss som reiser bort, er det nok ikke få som finner fram tursjokoladen og fyller påskeeggene.

Butikkene bugner av påskesjokolade: Det er påskemarsipan, sjokolade i form av påskeegg og påskeharer - og «påskeposer» i mange varianter. Påskeposene er ganske like fra år til år, kanskje med en og annen ny bit som gjør at de kan reklamere med at det er en «helt ny pose».

Men hvorfor ikke fylle påskeegget med noe helt nytt?

Vi har smakt på godterinyhetene som har kommet i hyllene nå i vår. Her kan du se hva vi synes om nyhetene, og om det er verdt en plass i påskeegget:

Smakspanelet består av fire journalister med ulike preferanser innen søtsaker. Kriteriene i denne testen er rett og slett smak - det er tross alt godterier vi snakker om.

Mer ute etter MAT? Vi har også smakstestet de nye ferdigmiddagene - og her er det også store forskjeller!

Foto: KRISTIN SØRDAL
Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


Freia Oreo

Dette blir en ny favoritt til lørdagskosen hos flere i smakspanelet. Dette er en variant av co-brandingen som vi ser mye av i produktutviklingen for tida: Man tar to produkter og kjører dem sammen til ett. Dette ser vi mye av både innen sjokolade, kjeks og is. Men nå tilbake til nettopp Freia melkesjololade med biter av Oreo-kjeks: Det er veldig søtt og syndig - og vi elsker det!

- Her er det god krønsj, det knaser uten å knekke. Den er veldig god, men jeg foretrekker personlig «Kvikklunsj-varianten.»

- Denne er veldig god, med mye krønsj og god smak av Oreo. Den er kanskje veldig søt - men det liker jeg!

- God krønsj, men litt i overkant søt for min del - men helt sikkert en barnehit.

- Mmm, dette er overraskende godt! God smak av både sjokolade, kjeks og krem.

TOTALT SETT: Søt og syndig med deilig, knasende krønsj. Veldig søtt, men vi liker det! Vi triller en terning med 6 øyer for denne kombinasjonen!

Foto: KRISTIN SØRDAL
Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


Anthon Berg chocolate sticks

Her er det kommet fire varianter på markedet, og vi har smakt på to av dem. Og som dere kan se: Den ene er fantastisk, og mye bedre enn den andre!

 • Med chili, honnning og mandler
  Mørk sjokolade med smak av chili, honning og mandler. Her har Anthon Berg virkelig truffet blink, i alle fall om du liker mørk sjokolade.

  - Denne er salt, sterk, søt og med litt krønsj: En nydelig voksen-sjokolade. Fin størrelse og fint format, og prikker akkurat passe på tungen.

  - Denne har nesten ALT! Veldig god!

  - Veldig bra konsistens, god knekk i sjokoladen og veldig bra chilismak. Veldig spennende sjokolade som gir det lille ekstra.

  TOTALT SETT: En deilig sjokolade som overrasker, med god knekk og skikkelig sting av chili! En samlet 6 på terningen!

 • Smakspanelet, her representert ved tre av fire medlemmer. Hovedkriteriene er SMAK! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
  Smakspanelet, her representert ved tre av fire medlemmer. Hovedkriteriene er SMAK! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


 • Melkesjokolade med karamellcrisp
  Etter den store oppturen med den mørke chilisjokoladen, blir dette en gedigen nedtur. Vi liker rett og slett ikke smaken av denne melkesjokoladen. Og så blir den veldig kjedelig.

  - God og crispy karamell, men sjokoladen er for søt og smaker for mye vanilje. Veldig mektig.

  - Er ikke veldig god i akkurat den melkesjokoladesmaken, og hadde forventet en annen karamellsmak - så i og for seg overraskende smak av karamellcrisp.

  - Smaker litt marsipan, litt mandler ... og litt «dødt».

  TOTALT SETT: Ikke veldig heldig melkesjokoladesmak, og rett og slett litt vel mektig og kjedelig! En samlet 3-er på terningen.

 • Du trenger kanskje en skitur for å trimme av deg påskesnopet? Her kan du se eksperttipsene til hvordan du skal smøre ski.

  Foto: KRISTIN SØRDAL
  Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


  Laban ville jungeldyr

  Laban har kommet med to nye poser: Ville jungeldyr og gale gårdsdyr. Vi har smakt på jungeldyrene, og det smaker så bra at det er (nesten) til å bli vill av - eller i alle fall vill etter flere jungeldyr. Den største ulempen med denne posen er nemlig at man rett og slett ikke greier å stoppe ...

  - Jatakk! Dette er en super kombo: Søte, passe syrlige og med grei tyggemotstand. Litt like på smak. Men klarer ikke slutte å spise ...!

  - God fruktsmak, ferske og god konsistens. Dette er bedre enn seigmenn, og når det gjelder påskeegget, så slipper du sukkerstrøet fra seigmennene som drysser over alt det andre godteriet.

  - Supersøte og seige, med akkurat passe syre til ikke å bli kvalm. Noe for søtmunner i alle aldre!

  - Det er en syrlig og god smak, men det er lite forskjell på skum og gelé - de mangler litt tekstur.

  TOTALT SETT: Deilige, fruktige, syrlige ville jungeldyr. Vi klarer ikke stoppe å spise dem. En samlet 5-er på terningen.

  Foto: KRISTIN SØRDAL
  Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
  Santa Marias nye tortilla-chips varmes i posen i mikroen, og så strør du på krydder etter eget valg etterpå. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
  Santa Marias nye tortilla-chips varmes i posen i mikroen, og så strør du på krydder etter eget valg etterpå. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer  Santa Maria Heat Spice & Shake

  Okei, det er ikke alle som er overbegeistret for sjokolade og søtsaker. Noen liker det bedre salt. Og da er dette nye chips-konseptet fra Santa Maria en morsom vri. Det blir liksom litt mer stas når chipsen i skåla er lun og krydderet er etter ditt eget ønske.

  Du må kjøpe chips og krydder for seg, og totalt sett blir det cirka samme pris som for en potetgullpose. Du kan velge mellom tre ulike smaker på krydderet, og smakte på sour cream & mexican spice. Chipsen varmes i posen i mikrobølgeovnen, og så strør du på krydder og rister posen til slutt.

  - Heisann! Her er det intens krydderlukt av den varme chipsen. Smaker og lukter godt, et artig alternativ til annen saltsnacks.

  - Godt med varm snack, men litt kunstig og e-stoff-aktig smak. Men morsomt med noe nytt! Meget godt alternativ til popcorn, og er sikkert nydelig med dip.

  - Det lukter mye og smaker godt. Mm, dette er nydelig! Litt ujevn krydderfordeling - men du må sikkert riste veldig godt.

  TOTALT SETT: Smaker godt og ikke for salt. Deilig med varm snacks, som dufter mye. Vi kaster terning med 5 øyne og jubler for et litt annet og spennende alternativ i chips-skåla.

  Foto: KRISTIN SØRDAL
  Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


  Sørlandschips med honning og bacon

  Sørlandschips har kommet med i alt tre nye varianter av denne nye typen, som de kaller utvalgt for sesongen: Det er bacon og honning - som vi har smakt på - og i tillegg en versjon med salt og epler, og en med rømme og persille.

  Vi kan ikke snakke for de andre variantene, men vi falt i alle fall for bacon- og honningvarianten. For å si som en av smakstesterne uttalte det: Dette var nydelig!

  - Mmm. Ikke for dominerende baconsmak, og godt med litt sødme.

  - God og sprø som Sørlandschipsene er, og ikke for dominerende baconsmak.

  - Nam! Forsiktig salt og bacon balanseres av søt honning. Dette er nydelig!

  TOTALT SETT: God chips med fin balanse mellom salt, bacon og søtt. Vi triller terningkast 5.

  Foto: KRISTIN SØRDAL
  Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


  Nidar med smørbukk

  Ai ai, dette MÅ jo bli godt, var vår første tanke om denne nye sjokoladekombinasjonen - i alle fall for de som liker smørbukk?

  Men nei, her må vi si at vi ikke ble like frelst som vi trodde. Det smaker rett og slett altfor lite smørbukk. Når vi kjøper en smørbukk-sjokolade, forventer vi at det faktisk skal smake ganske mye smørbukk. Og det gjør det ikke, dessverre.

  - Det smaker litt røkt, faktisk. Men ikke veldig karamellaktig, passer kanskje for hele familien? Men det er flytende karamell - som ikke setter seg i tennene, det er bra!

  - Synes det smaker lite karamell - det er mest sjokoladesmak. God sjokolade. Men ingen vits i å kjøpe denne om du hovedsakelig er ute etter smørbukksmaken - da bør du gå for ekte vare!

  - Smaker mye sjokolade, her kunne det vært mer karamell!

  TOTALT SETT: Vi forventer mer smak av smørbukk-karamell. Derfor triller vi kun 4 på terningen.

  Foto: KRISTIN SØRDAL
  Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


  Nidar med Polly Peanøtter

  Enda et co-branding produkt, som Oreo-sjokoladen. Denne hadde vi også store forventninger til; søt sjokolade og salte nøtter pleier jo å være en fantastisk kombinasjon. Men her ble vi alle litt skuffet.

  - Her blir det litt mindre salt enn om du spiser peanøtter og sjokolade sammen, dette blir litt av hver i stedet for mye av hver. Det er også litt seige nøtter. Det er mye bedre å blande sjæl!

  - Salt og sjokolade er en klassisk lykke-kombinasjon. Men jeg liker Freias melkesjokolade bedre. Dominerende nøttesmak og litt seige og lite sprø nøtter.

  - Smaker mye peanøtter - for mye. Og peanøttene er litt kjedelige.

  TOTALT SETT: Her triller vi en skuffet 4-er på terningen. Det er bedre å ta en neve sjokolade og nøtter og mikse det selv!

  Foto: KRISTIN SØRDAL
  Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


  Coop änglamark 55 prosent kakao med appelsin og mandel

  «Mørk sjokolade, mandel og appelsin - hvilken påskesjokolade, hvilken fest ...» tenkte vi. Men den gang ei. Dette er ingen høydare, hverken når det kommer til den mørke sjokoladen eller de øvrige ingrediensene.

  - Ikke så god sjokolade, den er litt for tørr. Men god appelsinsmak og fin liten «krønsj». Men bra med fairtrade!

  - Den mørke sjokoladen er tørr og ikke spesielt god, det er mye mandler - og mye mandelsmak - men skuffende lite appelsinsmak.

  - Dette blir altfor voksent for meg, jeg er ikke fan av hverken mørk sjokolade eller appelsin.

  TOTALT SETT: En god idé som ikke smaker like godt som det høres ut som at den skal. Denne står kun til 3 på terningen.

  Foto: KRISTIN SØRDAL
  Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


  Freia Premium 70 prosent kakao og chili

  Dette er også en sjokolade vi tenker at «dette må da være bra. Chili i sjokolade - det blir en fest.» Men nei, det ble en ganske stor nedtur. I alle fall etter å ha smakt chilisjokoladen til Anthon Berg.

  - Her er det ikke like mye chili som i Anthon Berg-sjokoladen. Dette blir litt kjedelig.

  - Dette er nedtur i forhold til Anthon Berg. Kjenner chilismaken, og lett røyksmak. Men vi kommer ikke til å kjøpe den igjen.

  - Her kommer chilismaken litt etterhvert. Men den er kjedelig. Savner noe ekstra. Er skuffet. Her finnes det mange andre bedre alternativer.

  TOTALT SETT: Nok en god idé som ikke greier å fullføre. Dette er tørt og kjedelig, og med skuffende lite chilismak. Den står kun til 3 på terningen.

  Foto: KRISTIN SØRDAL
  Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
  Hva skal vi velge? Innholdsdeklarasjonen er på undersiden av esken ... litt upraktisk. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
  Hva skal vi velge? Innholdsdeklarasjonen er på undersiden av esken ... litt upraktisk. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer  Coop konfekt

  Coop har kommet med en egen konfekt - som noe attåt til kaffen. Konfekt er jo mange forskjellige biter i en eske, og vi kan dermed kun se på esken som en enhet. Men her er vi ikke veldig begeistret, dette er bestemors nød-konfekt!

  - Litt lite variasjon. Grei nød-konfekt, men mektig og kvalmende konfektbiter. Altfor søtt.

  - Store og mektige biter. Kanskje for de som liker veldig søt konfekt?

  - Nydelig hvit trøffel, grei mousse, men veldig søtt, og kanskje litt kvalmt.

  - Den mørke trøffelen var god, men litt mye krem- og mousse-konfekter.

  TOTALT SETT: Litt lite variasjon og til dels altfor søtt. Her triller vi terningkast 3.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer