Grafen: Smalt og langt?

Publisert

Grafen viser forholdet mellom husets indre bredde og det reelle antall kvadratmetere. Den gjelder et hus med 1,5 etasjer - underetasje, hovedetasje og loft.

Bygg smalt

Vi ser at totalarealet stiger dersom huset er bredere, men at arealet over 1,90 faktisk synker svakt når huset blir bredere. DinSides beregninger viser dermed at du kan bygge større dersom boligen i tillegg er smal.

De fleste er vel enige i at det vil være vanskelig å bo i et hus som er smalere enn fire-fem meter - uansett hvor mange kvadratmeter huset har. Vi råder ingen til å bygge en rørledning.

En enebolig som er fem meter bredt eller bredere, vil derimot ikke gi deg grå hår. I følge våre beregninger har dette huset en indre lengde på 15,60 meter og følgende størrelse:

Beregnet areal

Underetasje: 27,5 m2Hovedetasje: 78 m2Loft: 14,5 m2SUM: 120 m2Den nevnte arealrabatten gjør at det reelle arealet blir mye større. Huset - fortsatt husbankfinansiert - er i virkeligheten så stort:

Reelt areal

Underetasje: 78 m2Hovedetasje: 78 m2 Loft: 78 m2SUM: 234 m2Vi ser at grunnflaten i huset er så stor som 78 kvadratmeter. Til sammen blir det reelle arealet hele 234 kvadratmeter - nesten dobbelt så stort som det største huset Husbanken gir lån til å bygge. Beregningsreglene gjør dette mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer