Returkartonglotteriet

«Gratis» lotteri gir 100 000 i premie

I 2022 får lotteriet nye regler, og det tar deg kun sekunder å delta.

GJØR DETTE! Før du kaster melkekartongene, må du gjøre én ting. Foto: Øystein B. Fossum
GJØR DETTE! Før du kaster melkekartongene, må du gjøre én ting. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grethe Stang fra Sandnes i Rogaland har deltatt i et helt spesielt lotteri siden 1997, og dette resulterte i tidenes julegave for henne den 3. desember i år:

Da kunne nemlig Tord Tjelflaat fra gjenvinningsanlegget IVAR gratulere Stang med å ha vunnet 100 000 kroner i det såkalte Returkartonglotteriet.

Ungene mente lotteriet var over

Det eneste Stang har gjort, er å skylle, brette og stappe melkekartongene før hun har kastet dem i pappavfallet - og viktigst av alt, hun har alltid tatt fram en tusj og skrevet navn og telefonnummer på ytterste kartong før de har gått i søpla.

- Jeg har alltid gjort det, og så har ungene med jevne mellomrom sagt at dette er over for lenge siden, sier hun til NRK.

Nye regler: Alle kan vinne 100 000,-

Men Returkartonglotteriet er altså langt fra dødt. Det lever i beste velgående på 25. året. Hvert år har det blitt delt ut 1,6 millioner kroner i lotteriet for returkartong i Norge, fordelt på 124 vinnere. Det har vært 4 premier på 100 000 kroner og hele 120 premier på 10 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.