Returkartonglotteriet

«Gratis» lotteri gir 100 000 i premie

I 2022 får lotteriet nye regler, og det tar deg kun sekunder å delta.

GJØR DETTE! Før du kaster melkekartongene, må du gjøre én ting. Foto: Øystein B. Fossum
GJØR DETTE! Før du kaster melkekartongene, må du gjøre én ting. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grethe Stang fra Sandnes i Rogaland har deltatt i et helt spesielt lotteri siden 1997, og dette resulterte i tidenes julegave for henne den 3. desember i år:

Da kunne nemlig Tord Tjelflaat fra gjenvinningsanlegget IVAR gratulere Stang med å ha vunnet 100 000 kroner i det såkalte Returkartonglotteriet.

Ungene mente lotteriet var over

Det eneste Stang har gjort, er å skylle, brette og stappe melkekartongene før hun har kastet dem i pappavfallet - og viktigst av alt, hun har alltid tatt fram en tusj og skrevet navn og telefonnummer på ytterste kartong før de har gått i søpla.

- Jeg har alltid gjort det, og så har ungene med jevne mellomrom sagt at dette er over for lenge siden, sier hun til NRK.

Nye regler: Alle kan vinne 100 000,-

Men Returkartonglotteriet er altså langt fra dødt. Det lever i beste velgående på 25. året. Hvert år har det blitt delt ut 1,6 millioner kroner i lotteriet for returkartong i Norge, fordelt på 124 vinnere. Det har vært 4 premier på 100 000 kroner og hele 120 premier på 10 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer