Retur av drikkekartong kan gi penger

«Gratis» lotteri

Returkartonglotteriet er ikke dødt. I fjor ble det delt ut 1,6 millioner kroner.

GRATIS LOTTERI: Ved å skrive navn og telefonnummer på drikkekartongene og kaste dem på riktig sted er du med i trekningen av til sammen 1,6 millioner kroner årlig. Foto: Øystein B. Fossum
GRATIS LOTTERI: Ved å skrive navn og telefonnummer på drikkekartongene og kaste dem på riktig sted er du med i trekningen av til sammen 1,6 millioner kroner årlig. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Hvert år deles det ut 1,6 millioner kroner i lotteriet for returkartong i Norge, fordelt på 124 vinnere. Det er fire premier på 100 000 kroner og hele 120 premier på 10 000 kroner.

Med andre ord er ikke skylle-, brette- og stappe-kampanjer over, for dem som trodde det. Alt du må gjøre for å bli med i trekninga er å kildesortere kartongen på riktig måte - OG skrive på navn og (telefon)nummer.

– I 24 år har vi delt ut premier til folk som sørger for at drikkekartongen kan materialgjenvinnes og bli til noe nytt. Det er veldig hyggelig å kunne gi noe tilbake til noen av de som hele året skyller, bretter og sorterer, sier kommunikasjonsansvarlig Gunnar Moen i Grønt Punkt Norge.

De gamle er eldst

En tendens de siste årene er imidlertid at den eldre generasjon dominerer premielistene. Betyr det at de yngre ikke er like flinke til å gjenvinne?

– Om det er fordi de er flinkere til å kildesortere eller fordi dette er generasjonen som har vært med siden lotteriet startet i 1997 vet vi ikke. Men mange unge voksne er veldig opptatt av miljø og er flinke til å sortere avfallet sitt, så de trenger kanskje en påminnelse om at lotteriet finnes - og at det er helt gratis å delta, sier Moen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer