Gratis og miljøvennlig i 25 dager

Forskerne vil finne ut hvordan du trives i passivhus.

GRATIS OG MILJØVENNLIG: Nullutslippshuset i Trondheim skal være innflyttingsklart 1. oktober. Helt gratis i 25 dager for de som vil være med på forskningsprosjektet. Foto: SINTEF BYGGFORSK
GRATIS OG MILJØVENNLIG: Nullutslippshuset i Trondheim skal være innflyttingsklart 1. oktober. Helt gratis i 25 dager for de som vil være med på forskningsprosjektet. Foto: SINTEF BYGGFORSK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om å bo i et nullutslippshus med alle de nyeste, miljøvennlige løsningene?

Fra 1. oktober kan du få prøve i 25 dager - helt gratis. Da starter nemlig Forskningssenteret ZEB (The Research Centre on Zero Emission Buildings ved NTNU og SINTEF) et prosjekt som skal kartlegge hvordan folk vil oppleve å bo i et slikt hus.

LES OGSÅ: Slutt på støtte til passivhus

Alle, unntatt familie med hund

- Yngre personer mellom 18 og 30 år, barnefamilier og par over 60 år er spesielt aktuelle. Men i utgangspunktet inviterer vi alle grupper til å prøve. Kravet er minimum to personer. Gjerne par, men venner som bor sammen kan også være aktuelle. Men husdyr kan de ikke ha, på grunn av faren for allergi, sier seniorforsker Ruth Woods ved SINTEF Byggforsk til Dinside.

De som tar i mot tilbudet, må også finne seg i en aldri så liten inngripen i privatlivet. To forskere fra NTNU og SINTEF vil komme på besøk for å observere dem i bosituasjonen.

Det er slett ikke sikkert de ringer først.

- Noe av poenget er jo å komme uanmeldt. Om vi ringer først, blir det jo mer skuespill. Poenget er jo at vi skal få et realistisk inntrykk av hvordan folk opplever å bo der, sier Woods.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer