Gratis tomt i Oslo

APRILSNARR: Oslo kommune følger nå etter en rekke distriktskommuner og tilbyr gratis tomter - men i et noe begrenset omfang.

Publisert
Sist oppdatert

BLE DU LURT? Dette var DinSide Økonomis aprilspøk 2005!

For et par uker siden skrev DinSide Økonomi om muligheten for å få gratis byggetomt i Norge.

En lang rekke kommuner tilbyr nemlig gratis eller subsidierte tomter til kommunens borgere - i håp om å gjøre nettopp deres kommune mer attraktiv for unge og dynamiske mennesker.

Høyt prisnivå

Politikerne i Oslo byråd har åpenbart sett seg lei på all sytringen rundt det høye prisnivået i hovedstaden - ikke minst i forhold til bokostnader for unge mennesker som ønsker å etablere seg for første gang.

Derfor har de, på en ekstraordinær byrådssamling, besluttet å utlodde rundt ti tomter til kommunens borgere.

Likevel stilles det en rekke krav til de som til slutt blir de heldige tomteeierne.

Kutter Nordmarka

Siden det ikke er mange ledige tomter i Oslo kommune, har politikerne benyttet seg av en noe oppsiktsvekkende metode for å skape "mer" plass i byen.

Et knepent flertall i byrådet har nemlig besluttet å inndra om lag 6.000 kvadratmeter skog på den vestlige siden av Sognsvann. Disse kvadratmeterne skal da legges ut som forholdsvis små tomter på i overkant av 500 kvadratmeter hver. Tomtene vil få noe utsikt over Sognsvann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.