Gressenkemannens vanningstips

Lei av å gå rundt med kanna i bedene? Det er mange gode alternativer.

Gressenkemannens vanningstips
Publisert
Sist oppdatert

Det er jo ikke hver eneste dag det er nødvendig å vanne i hagen i Norge, det sørger værgudene for. Men i perioder er det nødvendig å sørge for at det som gjør hagen til et fint sted å være får sine doser av friskt vann i passende mengder.

Den gamle vannkanna duger vel til et lite bed, men har du blomster og plater rundt i hele hagen kreves det andre løsninger.

En hageslange er en selvfølgelighet, men det er mange måter å bruke den på. En alt for vanlig måte å håndtere kveilen på er å dra den med seg og slenge den på bakken bak huset. Siden den snart skal brukes igjen er det ikke så farlig om den ligger og slenger, og det er noe herk å kveile den opp og henge den på holderen.

Men det finnes flere gode alternativer, og det dreier seg om tromler.

Vogn eller på vegg?

Det finnes vogner med slangetrommel, de er praktiske hvis krana ikke står slik at slangen kan være fast koblet på og du må frakte slangen til og fra skur eller garasje.

Men kan slangen monteres fast på vegg ved krana finnes det flere løsninger. Etter å ha levd med både slangeholder for ekstra slangekveil og trommel med sveiv har vi funnet ut at ingen av delene er praktiske nok i alle sammenhenger. Slangen havner på bakken uansett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer