Gresset du aldri trenger å klippe

Med kunstgress slipper du jobben med klipping og løvetannfjerning.

Ekte gress: Se på detaljene, de får du nemlig igjen i det nye kunstgresset: litt brune strå innimellom, og noen lett visne tupper, som om noen har vært ute med gressklipperen.  Foto: Storeys
Ekte gress: Se på detaljene, de får du nemlig igjen i det nye kunstgresset: litt brune strå innimellom, og noen lett visne tupper, som om noen har vært ute med gressklipperen. Foto: Storeys Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunstgress er under stadig utvikling, og de nyeste kvalitetene har så naturtro utseende at stadig flere går for vedlikeholdsfri plen.

– Det er stor interesse for produktet – også blant tidligere motstandere av kunstgress, sier Torhild Rustenberg, konseptsjef hos Storeys til Ifi.no.

Ser du forskjell? Kunstige blomster storselger

Hemmeligheten er i skjønnhetsfeilene

Kunstgresset eller landskapsgersset om du vil Foto: Storeys
Kunstgresset eller landskapsgersset om du vil Foto: Storeys Vis mer


Storeys’ landskapsgress er syntetisk gress med ulike grønntoner og en kvalitet som gir et svært naturtro utseende. Noe av det unike med gresset er også at det ikke er så "perfekt" som kunstgress gjerne er:

– På vanlig kunstgress er alle stråene like grønne og like fine, men på denne her, er det noen som er litt brune i tuppen, og ulike nyanser innimellom, for å få et naturtro utseende, sier Chera Westmann i Ifi.no til DinSide.

Hvorfor ikke ta "kunstig" helt ut? Smart utegulv du legger selv

6.000 timer i sola

Det er tettheten per kvadratmeter og gressets UV-bestandighet som avgjør kvaliteten. Per i dag er 6.000 soltimer maksimal levetid, før det begynner å se slitent ut. Gresset skal i tillegg ha god vanndrenering, og kan brukes i landskap, på terrasser og i hager. Produktet kan kjøpes både på rull og i kapp.

Sverger du til naturgress? Slik holder du plenen i sjakk

Gresset finnes i flere kvaliteter, og ifølge Rustenberg skal den tykkeste kvaliteten, Aruba, være så nær naturlig gress som mulig.

– Det er bare å brette ut håndkleet, finne frem parasollen og legge seg på et mykt og godt gress, skryter konseptsjefen.

Oslo-gress

Dette er faktisk nærbilde av kunstgress. Oslo fra Urbangrass. Foto: Produsenten
Dette er faktisk nærbilde av kunstgress. Oslo fra Urbangrass. Foto: Produsenten Vis mer


Dette er imidlertid ikke den eneste leverandøren av nær naturlig gress. Vi har også funnet forhandleren Safeplay på nett, en aktør som viser frem noen fantastisk naturtro "gress"-bilder på nettsidene sine. De har til og med en egen variant som heter Oslo (199 kroner/kvm). De angir med stjernesymboler hvorvidt kunstgresset egner seg for terrasse eller hage.

Noen nettsøk vil sikkert også gi deg flere resultater.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer