Grill: Kull eller briketter?

Danskene er minst like glade i grillmat som nordmenn. Her er deres råd om hva du bør fyre opp kullgrillen med.

Til mindre kjøttstykker og grønnsaker egner grillkull seg godt. Spesielt om du liker den røkte smaken som følger med. Foto: Colourbox.com
Til mindre kjøttstykker og grønnsaker egner grillkull seg godt. Spesielt om du liker den røkte smaken som følger med. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du grille? Selv om gassgrillene brer om seg, så velger likevel mange av oss fortsatt tradisjonelle kullgriller til matlaging utendørs.

Men hva skal du putte i grillen? Danskene har laget følgende sjekkliste som kan hjelpe deg å velge mellom kull og briketter.

Proffgrillerens beste tips: Utstyret han ikke klarer seg uten

Størrelsen avgjør

Skal du grille store kjøttstykker bør du velge briketter. De holder temperaturen opp til tre-fire ganger så lenge som trekull, og gir også jevnere varme.

Skal du steke pølser eller mindre kjøttstykker som biffer, koteletter eller grønnsaker egner trekull seg godt. De gir fortere passende varme for grilling, men varmen holder altså kortere enn om du velger briketter. Merk deg at dersom du bruker kull får maten en mer røkt smak.

Hva skal du grille? DinSide tester flere av sommerens grillprodukter fra dagligvarekjedene

Tennetips

Bruker du briketter kan du spare mye tid ved å samle dem i en pyramide når du tenner opp. Dessuten bør du prøve å tenne opp uten å bruke tennvæske, det er ikke så vanskelig som mange tror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer