Grillbot

Vi har prøvd vaskeroboten Grillbot.

VASKEROBOT: Grillbot er en egen vaskerobot for grillrister. Vi har satt den på prøve. Foto: BERIT B. NJARGA
VASKEROBOT: Grillbot er en egen vaskerobot for grillrister. Vi har satt den på prøve. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere fortalt om ankomsten av produktet Grillbot, en egen robot som vasker grillristen for deg.

Nå har vi satt roboten på prøve. Under kan du se hvordan det gikk.

Her er årets beste grillmat, ifølge ekspertene

Slik virker Grillbot

Grillbot viser seg raskt å være et produkt som er enkelt å bruke:

OPPLADBAR: Vaskeroboten, som lades opp før bruk, rengjør grillen ved hjelp av tre roterende stålbørster. Foto: BERIT B. NJARGA
OPPLADBAR: Vaskeroboten, som lades opp før bruk, rengjør grillen ved hjelp av tre roterende stålbørster. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer

Først lader du opp den batteridrevne robotvaskeren, før du plasserer den på den skitne grillristen og trykker på knappen. Du kan velge mellom tre programmer, et kort-, middels- og langprogram på henholdsvis 10, 20 og 30 minutter, avhengig av hvor skitten grillristen er.

Deretter setter vaskeroboten i gang vaskejobben, ved å bevege seg rundt på grillristen mens tre stålbørster snurrer og skrubber selve risten. Etter bruk kan man ta av de tre stålbørstene og vaske dem i oppvaskmaskin for rengjøring av børstene.

For alle som har stått til albuene i såpe og fett og skrubbet den inngrodde grillristen fra forrige sesong, må dette høres ut som en drøm.

Under kan du se hvordan vaskeroboten virker under bruk, og resultatet.

Ikke gjør denne tabben når du griller

Bråker

Vi har testet produktet på en grillrist tilhørende en tradisjonell kulegrill, som ikke har vært rengjort siden siste bruk for rundt 14 dager siden. Derfor har vi valgt å teste ut vaskeroboten på det lengste programmet, hvor den skrubber løs i 30 minutter.

Førsteinntrykket av roboten er at det er som å ha en sinna Gremlin innestengt inni grillen, for alle som husker Gremlins-filmene fra 80-tallet.

I videoen under kan du se hvordan Grillbot oppfører seg under bruk

 

Uten lokk vil vi ikke anbefale å bruke vaskeroboten, noe også bruksanvisningen påpeker, da den til tider prøver å stikke av over kanten på grillen.

Et lite minus ved Grillbot er at den setter seg fast hvis det er ujevnheter eller håndtak i grillristen, slik tilfellet er på grillen vi har brukt. Da vi snudde grillristen, gikk det derimot langt bedre.

Her ser du hvordan Grillbot vasker grillristen din - denne gangen uten lokk

 

Hva så med resultatet etter 30 minutter med skrubbing - er grillristen blitt skinnende ren?

Ikke skinnende rent

RENERE: Grillristen ble renere enn den var før bruk av vaskeroboten, men ikke så ren som vi hadde håpet. Foto: BERIT B. NJARGA
RENERE: Grillristen ble renere enn den var før bruk av vaskeroboten, men ikke så ren som vi hadde håpet. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer

Konklusjonen vår etter å ha testet Grillbot på en skitten grillrist, er følgende:

Grillristen blir renere enn den var, men langt fra skinnende ren.

Det er fortsatt fastbrente fettrester flere steder, ikke minst langs kantene, hvor vaskeroboten sliter med å komme til.

Vi hadde forventet et bedre resultat, ikke minst etter å ha latt vaskeroboten jobbe i 30 minutter, som er programmet man anbefales å bruke hvis grillristen er ekstra skitten. Samtidig vil vi tro at resultatet hadde vært hakket bedre på en grill som nylig har vært i bruk.

SKITNE KOSTER: Etter bruk kan kostene tas av og vaskes i oppvaksmaskin. Hvordan kostene skal tas av er for dårlig forklart i bruksanvisningen. De ble heller ikke så rene som det bruksanvisningen lovet, men fjernet de verste fettrestene. Foto: BERIT B. NJARGA
SKITNE KOSTER: Etter bruk kan kostene tas av og vaskes i oppvaksmaskin. Hvordan kostene skal tas av er for dårlig forklart i bruksanvisningen. De ble heller ikke så rene som det bruksanvisningen lovet, men fjernet de verste fettrestene. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer

Å investere tusen kroner i et produkt som nesten gjør en tilfredsstillende jobb, syns vi er litt drøyt, ikke minst siden det fins andre og mer effektive metoder for å få grillristen ren.

Dinside har blant annet testet bruk av grønnsåpe eller å svi av grillristen etter bruk, som har gitt et tilsvarende eller bedre resultat.

Har man mer penger enn man har tid, kan vaskeroboten kanskje være en grei investering, i og med at den får fjernet en del av de fastbrente restene.

I så tilfelle vil vi anbefale å bruke den like etter grilling - og ikke på den inngrodde grillristen som ikke har vært vasket på lenge. For det er en jobb den ikke takler.

Artikkelen har vært publisert på Dinside tidligere

FETT: Grillristen var fortsatt full av fett og sot etter 30 minutters skrubbing. Foto: BERIT B. NJARGA
FETT: Grillristen var fortsatt full av fett og sot etter 30 minutters skrubbing. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer