Gromlyden er tilbake

Trenden som gjør at IFA 2014 ligner på IFA 1983.

Technics Reference Class - R1 Series: Forsterkeren SE-R1 , og nettverksspilleren SU-R1, i tillegg kommer de massivt store høyttalerne SB-R1. Foto: ØYVIND PAULSEN
Technics Reference Class - R1 Series: Forsterkeren SE-R1 , og nettverksspilleren SU-R1, i tillegg kommer de massivt store høyttalerne SB-R1. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1983 var CD-plater og CD-spillere det store nye på IFA-utstillingen (Europas største messe for forbrukerelektronikk) i Berlin. Så gikk lydfolket i dvale. Nå slår de tilbake.

Hyggelig gjensyn

Årets utstilling ga derfor et hyggelig gjensyn for de som er gamle nok til å ha ønsket seg et godt, gammeldags stereoanlegg med to høyttalere til konfirmasjonen.

Og da snakker vi ikke primært om LP-plater og rør, men om høyoppløste digitale lydformater kombinert med forsterkere, høyttalere og hodetelefoner i den helt tunge, dyre klassen.

Alle nyhetene fra IFA-messen får du her!

Gode, gamle merker

Nå var de tilbake igjen med tradisjonelle tokanalsanlegg i den dyre klassen, de gode gamle merkene: Sony, Pioneer, Onkyo og Technics.

Det siste var spesielt interessant. Technics var i sin tid Panasonics dedikerte high end-merke innen stereo (tillegg til å også å være betegnelsen på musikkinstrumentene deres).

Lavere rånefaktor på Technics

Nå blåser de altså liv i merkevaren igjen - et merke vi først og fremst forbinder med store, svarte (eventuelt champagnefargede) bokser med digre, gule VU-metere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer