Grønne ideer til den mørke årstiden

Koselig interiørtrend som er bra for både kropp og sjel.

Draketreet mistrives heller ikke med mye luft og lys.  Foto: Opplysningskontoret for blomst
Draketreet mistrives heller ikke med mye luft og lys. Foto: Opplysningskontoret for blomst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den grønne bølgen inntar også hjemmene. Og som en naturlig del av dette, er grønne planter et populært innredningselement, ifølge Opplysningskontoret for blomster og planter.

I en grønn hverdag, er grønne planter en naturlig del av trenden, både som et visuelt innslag, men også fordi en rekke grønne planter har en gunstig effekt for inneklimaet.

Test deg selv: Har du giftige stueplanter?

Lys og varme

Velger du riktige planter, vil de opptre som en naturlig luftfukter og luftrenser. Men det er viktig at du velger riktige planter som passer til nordiske hjem.

Noen hevder at det å prate med plantene er det aller viktigste, men for oss som ikke gjør det, er det i hovedsak tre faktorer som avgjør om du får suksess med plantene dine:

  • Lys
  • Temperatur
  • Vanning
Det er lett å tenke at det er det siste punktet man oftest synder på, men man må ikke glemme lys og varme.

Det viktigste når man skal velge hvilke planter man skal kjøpe, og eventuelt hvor de skal plasseres, er lysforhold. De fleste trives best om de plasseres ved et vindu, men det kommer selvsagt også an på hvilken retning vinduet vender. Planter som står i nordvendte vinduer egner seg for planter som skal ha lys, men ikke direkte sollys, mens de plantene som trenger mest lys bør plasseres i vinduene som vender mot sør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer