Guide: Slik skaffer du arbeidstillatelse for dine ansatte

Siden den du ansetter ikke kan begynne å jobbe før oppholds- og arbeidstillatelse er gitt, lønner det seg å være tidlig ute.

Publisert
Sist oppdatert

Søknad om arbeidstillatelse kan man få ved norske utenriksstasjoner i hjemlandet, eller ved personlig frammøte hos politiet i Norge. Du må gi arbeidstaker et konkret tilbud om arbeid, og som hovedregel må det være heltidsarbeid.

Merk at lønnen ikke skal være dårligere enn etter gjeldende tariffavtale. I yrker og bransjer der det ikke foreligger slik avtale skal lønnen tilsvare det som er normalt for vedkommende sted og yrke.

Fyll ut dette ansettelsesbeviset.

I punkt 5 skriver du under på at lønns- og arbeidsvilkårene er i samsvar med vilkårene i utlendingsloven og forskriften, se punkt 1 ovenfor. Det er du som arbeidsgiver som har ansvaret for å vite hva som er tariff- eller normallønn. Det kan medføre straffeansvar dersom det blir gitt feil opplysninger om dette.

Søkeren må ta med dette ansettelsesbeviset til den norske ambassaden der han bor, eller til det lokale politidistriktet i Norge for å søke om oppholdstillatelse.

Du kan også søke på vegne av arbeidstakeren. I så fall må arbeidstaker ha fyllt ut et fullmaktsskjema som du tar med til ditt lokale politidistrikt. I tillegg må du levere ferdig utfylt søknadsskjema vedlagt passbilde av arbeidstaker, ferdig utfylt ansettelsesbevis, eventuelt arbeidsavtale, og kopi av passet til arbeidstaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer