Guide til utekjøkkenet

Det lyse sommerhalvåret flytter vi så mye som mulig av hverdagen utendørs.

Guide til utekjøkkenet
Publisert
Sist oppdatert

- Du kommer langt med en grov trefjøl og en god kniv, sier Beathe Slipher, en av forfatterne bak Utekjøkkenboka til DinSide.no.

Det er omtrent slik undertegnede minnes barndommens middagslaging om sommeren på det provisoriske utekjøkkenet.

En gryte med lunkent vann og poteter, som ble skrubbet i solen på trammen ned mot uteplassen. Et skjærebrett og en kniv til å kutte salat.

På alle soldager var det intens samlebåndsarbeid på muren rundt terrassen. En skylte, en kuttet, en blandet salat. Og far sto i et hjørne og strevde med å få fyr på grillen. Idyll!

Men så var det denne løpingen. Ut og inn. Det heter seg at man trenger så lite. Men uansett hvor godt en forbereder seg og bærer ting ut på terrassen - grillpensler, og pinsetter, salatboller og hvitløkspresser. Rivjern til agurken og glass til prøvesmaking av hvitvinen.

Det hadde vært greit å ha alt på ett sted! Og på varme soldager er dette stedet definitivt utendørs. De siste ukene har derfor blitt brukt til studier av de mange mulighetene som finnes på markedet, og vi deler selvfølgelig de beste og smarteste tipsene og triksene med våre lesere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer