Mat på hjemmekontor

Gull verdt på hjemmekontoret

Blir du daff og energiløs av å jobbe hjemme? To super-ingredienser holder deg våken og skjerpet gjennom hele arbeidsdagen!

HJEMMEKONTOR: Det kan være vanskelig å holde motivasjonen på topp når arbeidsplassen er hjemme i stua, og på hjemmekontoret er det flere av oss som ikke holder på de kostholdsvanene vi pleier. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være vanskelig å holde motivasjonen på topp når arbeidsplassen er hjemme i stua uten kollegaer rundt seg. Og på hjemmekontoret er det flere av oss som heller ikke holder på de samme kostholdsvanene som vi pleier på vår vanlige arbeidsplass.

En vanlig konsekvens av dette er tap av energi.

Men - det er her to gull-ingredienser kommer inn.

Sørger du for å få i deg disse hver dag, vil du høyst sannsynlig holde energinivået jevnt gjennom hele arbeidsdagen!

Tre nøkkeltips

«Klokka to-syndrom» - et passende uttrykk for det vi kontorrotter ofte kjenner på. Etter en lang arbeidsformiddag i høyt tempo, er det typisk at kroppen punkterer et par timer etter lunsj. Du blir gjerne trøtt og umotivert og ikke minst veldig sugen på noe søtt.

Det kan være flere grunner til at dette skjer, men ofte dreier det seg om helt enkle ting, for eksempel: du har spist for lite, eller du har spist mat som ikke metter nok, du har drukket for lite, du har ikke tatt deg noen pauser.

Har du det travelt på kontoret, kan det være lett å glemme å fylle kroppen med bensin, men dette bør du absolutt ta deg tid til å prioritere, mener Eilin Lundekvam By, ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer