Gullegg for filmfrelste

For tredve kroner filmen tilbyr Filmarkivet.no norske påskeklassikere til filmfrelste. Vi har testet, og dette er et gullegg!

Publisert
Sist oppdatert

Filmarkivet.no skryter selv hemningsløst av sitt tilbud av norske filmklassikere fra 1911 til 2004. Arkivet har bortimot to hundre filmer inne nå, og opplyser om at omtrent tre nye kommer til hver uke.

- Foreløpig finner du bare norske filmer her, men på sikt vil du også finne utenlandske, kunne vi lese i en e-post fra Norsk Filminstitutt, som eier arkivet.

Snusingen

Med medfødt journalistisk nysgjerrighet, sjekket vi ut sortimentet på arkivets nettside, og fant nok tilbud til å vekke vår interesse. Store deler av utvalget dreier seg om kortfilmer og gamle reklamefilmer (gratis) fra femtitallet, men perler av gamle norske klassikere, som De dødes tjern fra 1958 (helt nystreamet), er i hvertfall så mange at de vil får deg gjennom påskehelgen.

Assisterende direktør i filminstituttet, Erlend Jonassen, anslår at du har tilgang til omtrent 30 norske spillefilmer for den nette summen av 30 kroner per film. Blant utvalget her nevner vi Ung frue forsvunnet fra 1953, En dag i Ivan Denisovitsj' liv (1970) og Villmark fra 2003.

- Vi er både ambisiøse og entusiastiske, og målet vårt er å få et så bredt utvalg å tilby så fort som mulig, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer