Gullkantet på solkysten

Solkysten, gullkysten, norges riviera - er noen beskrivelser av populære Vestfold. Sommerfylket har hatt kontinuerlig befolkningsvekst de siste tiårene. Økningen i boligprisene ligger på landstoppen og ennå har vi ikke sett begynnelsen, skal vi tro fagfolkene.

Publisert

Skal du investere i eiendom er solkysten fra Horten, sørover gjennom Tønsberg, Nøtterøy, Sandefjord og Larvik et råhett tips.

Ifølge den siste prisstatistikken fra Norges Eiendomsmeglerforbund steg prisene på leiligheter i Tønsberg med hele 14 prosent i 1. kvartal i år, som er den største prisstigningen i hele landet. Nå må du betale 11.400 kroner per kvadratmeter for en middels stor leilighet.

Til sammenligning var prisstigningen på leiligheter i hele landet for øvrig på ni prosent, samtidig som prisene på boliger formidlet av medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund gikk opp med seks prosent per kvadratmeter.

Prisen på delte boliger av middels størrelse (115 kvm. boa) opp med to prosent i 1. kvartal til 9.200 kroner kvadratmeteren. Dette er fem prosent høyere enn i samme kvartal i fjor. I resten av Vestfold gikk prisene opp med seks prosent til 7.400 per kvadratmeter. Delte boliger formidlet i Vestfold var i snitt på 105 kvm. og kostet 782.000 kroner.

En av distriktets største utbyggere, Prosjektfinans AS, opplyser til DinSide at boliger finansiert gjennom Husbanken har hatt en dobling i pris siden 1992.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer