Gullkorn: TV-opptak, redigering og bibliotek

Det hjelper ikke om spilleren har all verdens finesser så lenge den er vanskelig å bruke. Heldigvis er ikke dette tilfellet med DR-M1.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det største gullkornet er at du nå vil slippe å irritere deg hvis telefonen skulle ringe midt i filmen. Med Live Memory og en DVD-RAM plate kan du nemlig ta opp og spille av samtidig.

Når telefonen ringer er det bare å sette DVD-opptakeren på opptak. Etter å ha sladret ferdig i telefonen er det bare å returnere til sofaen og trykke en gang på fjernkontrollens stoppknapp.

Spilleren begynner da å spille av fra der du trykket på opptaksknappen, men fortsetter samtidig å ta opp resten av programmet slik at du ikke går glipp av noen viktige scoringer – eller slutten på filmen.

Dette er en finesse du kommer til å sette stor pris på.

Live check

Live check funksjonen
Live check funksjonen Vis mer


Er du i tvil om programmet du tar opp er ferdig? Da er det bare å trykke på ”live check”-knappen på fjernkontrollen.

TV-skjermen vil da deles i to bilder, hvorav ett viser programmet som tas opp, mens det andre viser programmet du ser på.

JPEG og MP3

JPEG-visning og MP3-avspilling fra brente CD-rom-plater gikk uten problemer. Men vær klar over at du ikke kan spole ved MP3-avspilling, du får kun hoppet fra ett spor til ett annet. Vi skulle også ønske at det hadde vært noe enklere å manøvrere på platene. Har du lagret 200 bilder eller MP3-låter er det ikke alltid like lett å finne riktig eksemplar.

Men dette er detaljer. Her er det opptaksfinesser som står i fokus, og der leverer DR-M1 varene.

Enkle opptak

Med on-screen display på TVen er det tilnærmet selvforklarende å ta opp for alle som har brukt en vanlig videospiller. Og dette gjelder både timerinnstilling, og direkte opptak:

  • Velg kanal. Velg innspillingshastighet. Trykk på opptak.

  • Har du brukt timeren og lagt inn to opptak som overlapper hverandre vil du få beskjed via en feilmelding.
I likhet med litt nyere VHS-spillere får du også funksjoner som ShowWiew, barnesperrer osv.

Inndeling av kapitler

Et opptak blir normalt oppfattet som ett kapittel, men du kan også legge inn dine egne kapitler.

Går reklamesendingene i mono, settes det automatisk inn kapitler når reklamen slås av og på. Spilleren fanger altså opp overgangen fra det vanlige TV-programmet, som normalt sendes i stereo. Dette er en fiffig og praktisk detalj, ettersom det gjør det langt enklere å finne og slette reklamepausene når du har tatt opp en film fra TVen.

Sletting og redigering av scener

Etter å ha tatt opp Sjakalen fra TV2, fjernet vi over 26 minutter med TV-reklame. Selve redigeringen tok 2 minutter – og ga oss en reklamefri film.
On-Screen displayet på TVen gjør at du hele tiden vet hvor du er i opptaket. Kort fortalt velger du start- og stoppsted via fjernkontrollen, og sletter det markerte området.

Er du i tvil om du har markert riktig område kan du også velge forhåndsvisning. Spilleren vil da spille av det området du har markert, uten å gå ut av redigeringsmenyen.
NB: Det er bilder av redigeringsprosessen i billedspesialen.

Fyldig bibliotek

Dato, lengde og spilletid legges automatisk inn hver eneste gang du tar opp. I tillegg kan du legge inn navn på opptakene, og kategorisere dem (film/musikk osv) via navigeringsmenyen. JVC får pluss for at det er mulig å lagre lange navn, for her får du fint plass til over 50 tegn.

Biblioteket viser til enhver tid den informasjonen du har lagret på platen, blant annet:

  • Bilder av alle opptakene, tittelen du har lagt inn, dato, tid, kanal, hvilke opptaksmodus du har valgt, lengden på de ulike programmene og ledig kapasitet på platen.

Ved faste ukentlige opptak

Tar du opp det samme programmet hver eneste uke? Ved opptak på DVD-Ram og –RW plater kan du bruke OnDisc-Timeren, slik at de nyeste episodene automatisk legger seg oppå de eldste opptakene når DVD-platen begynner å bli full.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer