Rengjøre kjøkkenfilter

Gullrent (nesten) uten innsats

Dette må jo være verdens enkleste rengjøringstriks!

FETTETE KJØKKENFILTER: Gammelt, størknet fett kan sitte bom fast på filteret over komfyren. Men trikset vi testet er rett og slett genialt - og ikke minst superenkelt! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er jaggu mye fett og guffent smuss som samler seg i kjøkkenfilteret over tid. Men det er ofte først når vi hekter av filteret at vi ser hvor alvorlig skittent det faktisk er.

Gammelt, størknet fett kan være rimelig tøft å vaske bort - det er derfor trikset vi nå har testet rett og slett blåste oss av banen!

Dette må jo bare være verdens enkleste rengjøringsmetode.

Rengjør seg selv

Det finnes mange gode rengjøringstips og triks på ulike «Gjør-det-selv»-nettsider, og flere av dem handler om hvordan man kan rengjøre kjøkkenvifte-filteret.

Noen triks funker bedre enn andre, deriblant trikset vi valgte å teste. Det gjorde et ekstremt fettete og skittent filter gullrent - og det krevde så og si ingen innsats av oss.

Slik gjør du:

  • Hekt av filteret og legg det i glovarmt vann i vasken
  • Slipp så nedi fire oppvasktabletter
  • Oppvasktablettene løser seg opp i det varme vannet, og her skal filteret få ligge til fett-og smussrester slipper taket.
  • Hvor lenge filteret må ligge i vannet, avhenger av hvor skittent det er. Vi lot filteret ligge i vannet i 30 minutter.
  • Avslutt med å skylle filteret godt med rent vann og la det tørke før du hekter det på plass igjen.

Resultatet i vår test var rett og slett overveldende. Sjekk selv i videoen over!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer